Aktualno

Po najdbi trupelca novorojenčka na dan grozljiva resnica

Objavljeno: 21. septembra, 2024 Avtor: A. Š.
Ulica, kjer so našli zakopani trupelci novorojenčkov. Foto: Profimedia
Ulica, kjer so našli zakopani trupelci novorojenčkov. Foto: Profimedia

Zakopano trupelce novorojenčka ni bilo osamljeno na vrtu …

Italijo je 9. avgusta letos pretresla novica o najdbi trupelca novorojenčka, ki je bil zakopan na vrtu stanovanjske hiše v kraju Vignale di Traversetolo v pokrajini Parma. Zdaj pronicajo na dan grozljive podrobnosti.

Italijanski mediji že ves teden poročajo o žalostnih ugotovitvah, ki so sledile najdbi zakopanega trupelca novorojenčka na vrtu stanovanjske hiše. V avgustu ga je našel lastnik hiše, ki je tedaj takoj obvestil policiste. Ti so kmalu našli 22-letno mater, na vrtu pa so našli še eno trupelce novorojenčka. Tako so hitro posumili, da novorojenčka nista umrla naravne smrti.

Hiša grozljivega odkritja. Foto: Profimedia
Hiša grozljivega odkritja. Foto: Profimedia

Bil je njen drugi otrok

Po rekonstrukciji dogodkov se je novorojenček rodil doma v popolni samoti v noči med 6. in 7. avgustom letos. Rodil se je živ, a je umrl zaradi hemoragičnega šoka, ki je sledil neustrezni oskrbi popkovine. Kot je policistom povedala mati, ga je zakopala na vrtu blizu svoje sobe, saj ga je “želela imeti ob sebi”.

Tožilstvo je medtem pri svojih izjavah zelo jasno. Dokazati želijo, da je 22-letnica že v času nosečnosti načrtovala, da otroček ne bo preživel poroda. Po njihovih navedbah je na spletu že med nosečnostjo iskala načine za splav, kje kupiti potrebna zdravila, ves čas nosečnosti je tudi kadila marihuano in pila alkoholne pijače. Ne med prvo in ne med drugo nosečnostjo ni hodila na preventivne preglede, in je ni zanimalo, kako je z nerojenim otrokom.

Svojo nosečnost je prikrivala celo partnerju, staršem pa naj bi po rojstvu otroka dejala, da se je rodil mrtev. Podobno naj bi bilo s prvim otrokom, ki se je rodil maja 2023. Biološki oče otroka naj ne bi vedel za nosečnost ne prvič in ne drugič. To preiskovalce zelo bega, saj je bil ves čas v stiku z 22-letnico. Noč po tragičnem dogodku, 8. avgusta, naj bi celo že spala skupaj. 

Tudi prijatelji 22-letnice trdijo, da za nosečnosti niso vedeli.

Ženska je zdaj v hišnem priporu, preiskave pa še potekajo. 

Če ste v stiski, prosite za pomoč

Nosečnice, če se znajdete v stiski, če imate težave z duševnim zdravjem, imate neželeno nosečnost; vedno se lahko obrnete na pristojne institucije, kjer vam bodo pomagali.

Obrnete se lahko na svojega ginekologa ali osebnega zdravnika, center za socialno delo ali zdravstvene ustanove, kot je porodnišnica ali na nevladne organizacije, kot je Združenje Naravni začetki. Zaupnost vam je zagotovljena.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija
Kategorije Zadnja dejavnost
ABC ginekologije in porodništva 20.09.2024 ob 19:55
Pediatrija 25.08.2024 ob 17:22
Partnerska in družinska posvetovalnica 07.09.2024 ob 05:06
Cepljenja 20.09.2024 ob 17:10
Starševstvo in vzgoja 30.03.2024 ob 09:27
Preberi več

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net