Aktualno

Vse o otrocih, rojenih v znamenju tehtnice

Objavljeno: 24. septembra, 2024 Avtor: Mama.Over.Net
ljubek otrok se smehlja
Tehtnice so rade v središču pozornosti. Foto: Profimedia

Če je vaš otrok rojen med 23. septembrom in 22. oktobrom, je njegovo astrološko znamenje tehtnica. Kaj je značilno za tehtnice?

Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so znani po tem, da pretehtajo vse možnosti. Vaš dojenček bo zato počasi izbiral, ali želi korenje ali jabolka – ve, da je oboje okusno, kako naj torej izbere? Podprite njegovo neodločnost. Morda si bo vzel več časa za odločitev, vendar bo vedel, da dela prav.

Tehtnice so rade v središču pozornosti. S prirojenim smislom za humor in željo po družabnosti bodo tehtnice zabavni otroci, s katerim si bodo vsi želeli biti. Vaša naloga kot starša male tehtnice je, da mu pomagate razumeti, kdaj mora prevzeti nadzor nad svojim značajem. Čeprav bi moral biti sproščen in zabaven in ni nič narobe, če je v središču pozornosti, je včasih treba stopiti s prestola in prepustiti zabavo drugim otrokom.

Tehtnice so miroljubne

Vaša mala tehtnica je rojeni diplomat. Zaradi sposobnosti, da pretehta obe strani spora, ne da bi izbiral favorite, je popoln mirovnik na igrišču. Ker z lahkoto vidi, kaj je prav in kaj narobe, bo vaša mala tehtnica prepoznala tudi občasne prepire med zakoncema. V primeru, da pride do prepira med vami s partnerjem, ne pozabite otroku povedati, da je vse v redu in da prepir ni njegova krivda.

Glasba je v njihovih dušah

Tehtnice bolj čutijo glasbo kot drugi. Če najdete zvrst, h kateri gravitira vaš malček, jo pogosto predvajajte. Ko bo starejši, bo verjetno pokazal zanimanje za inštrument (ali tri, ker je neodločen). Negujte njegovo zanimanje tako, da navdušeno poslušate njegove glasbene poskuse, ne glede na to, kako boleče je za vaše uho.

Upravljanje časa jim predstavlja težavo

Otrok, rojen v znamenju tehtnice, se toliko igra in druži z drugimi, da čas kar beži mimo in on tega ne opazi. Tehtnice običajno ne ocenijo natančno, koliko časa je potrebno, da nekaj naredijo. Zato jim pomagajte pri tem. Če do vrtca prideš v desetih minutah, to še ne pomeni, da moraš vedno čakati zadnjih 10 minut – prav je, da prideš malo prej.

Hrepenijo po druženju

Tehtnice si v osnovi ne želijo biti same, kar je osnova njihove družabnosti in odličnih pogovornih sposobnosti. Veliko raje počnejo karkoli drugega, kot se igrajo sami. Naredite vse, kar je v vaši moči, da jim pomagate pri druženju. Peljite jih v park, vpišite jih na ples ali šport.

So odlični sogovorniki

Del tega, zaradi česar so tehtnice tako družabni ljudje, je njihova potreba po besedni komunikaciji. Otrok, rojen v znamenju tehtnice, vas bo z veseljem opazoval, kako oblikujete zvoke in besede, in bo hitro razvil dar govora. Ko postanejo starejši, boste opazili, da vedno več govorijo in jih je težko ustaviti. Pogovori so tisti, ki jim pomagajo oblikovati ideje in najti svojo pot, zato jih nikoli ne utišajte. Najboljši način, da jim pokažete, da vam je mar za njih, je dober pogovor.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija
Kategorije Zadnja dejavnost
ABC ginekologije in porodništva 27.09.2024 ob 15:45
Pediatrija 25.08.2024 ob 17:22
Partnerska in družinska posvetovalnica 07.09.2024 ob 05:06
Cepljenja 27.09.2024 ob 12:47
Starševstvo in vzgoja 30.03.2024 ob 09:27
Preberi več

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net