Starši

Dilema: “Naj prijateljici povem, da mi ime njenega otroka ni všeč?”

|
Avtor: Mama.Over.Net
Zaskrbljena ženska
Hitro se lahko znajdemo v dilemi, ali o nečem spregovoriti ali raje ne. Foto: Profimedia

Je bolje biti iskren ali včasih raje molčati? To vprašanje muči številne mamice in prijateljice, zlasti ko gre za občutljiva in osebna vprašanja.

Včasih, ko pogovor nanese na temo otrok, lahko tudi med prijatelji postanejo pogovori malo neprijetni. Hitro se lahko zgodi, da nenamerno užalimo nekoga, ko z njim delimo svoja trdna starševska prepričanja, ali pa se kdo počuti napadenega ali pa se celo razjezi. Pogosto se znajdemo v dilemi, ali o nečem govoriti s prijatelji ali raje ne.

Na enem od forumov je uporabnica spraševala za mnenje – povedati ali ne povedati. “V redu. Imam prijateljico, ki je nedavno rodila čudovitega fantka. Razmišlja, da bi mu dala ime Milleram in me je vprašala, kaj si mislim. Naj ji povem (na taktičen način, kar res mislim)? Ker menim, da je to res grozno ime.

Večina žensk, ki ji je odgovorila, se je strinjala, da je bolje, da mnenje zadrži zase. “Zagotovo ne,” je odgovorila ena ženska, medtem ko je druga rekla: “Ne. Ni tvoj otrok.” Ena od uporabnic se je vprašala: “Kaj ima to veze s tabo?

Niso pa vsi delili tega mnenja. “Ja, bodi iskrena! Razen če obstaja določen čustveni razlog za to ime! Moja prijateljica je sovražila ime Matilda, vendar sem svoji hčerki kljub temu dala to ime, vseeno je bilo to samo njeno mnenje!

Dobro razmislite, kakšen človek je prijatelj, ki vas sprašuje po takšnem mnenju in se odločite tudi na podlagi tega. Velja pa si zapomniti eno stvar: bodite taktični. Ni vedno pomembno samo, kaj govorimo, ampak kako to govorimo!

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Starši

Znaki, da ti manjka spanja

Telo ti pošilja opozorilne znake, da ti manjka spanja, ti pa jih ne smeš spregledati.

Zadnji dodani članki