Šolar

Grozljivka: oče želel tako spreobrniti sina

|
Avtor: A. Š.
Tek ponoči - fotografija je simbolična (Profimedia)

Sin homoseksualec je prijavil starša zaradi nadlegovanja, oba bosta šla v zapor.

Starša iz italijanskega Torina nista sprejela, da je njun sin istospolno usmerjen, zato sta se poslužila grozljivih poskusov, da bi spremenil spolno usmerjenost. Da bi postal “bolj možat”, sta ga silila v teke sredi noči, ga poniževala pred družino, ga odvedla na zdravljenje k psihologu in ga celo silila v spolne odnose z žensko.

Dokler ni bilo sinu dovolj in ju je prijavil.

Prebral je njegov dnevnik

Potem ko je oče leta 2020 nepooblaščeno prebral intimne izpovedi, ki jih je 14-letnik zaupal svojemu skrivnemu dnevniku, je pobesnel. Deček je v dnevnik napisal, da je istospolno usmerjen, priznal je tudi svojo veliko ljubezen do umetnosti in mode.

Od tistega dne naprej, ko je oče prebral dnevnik, je postalo fantovo življenje pekel. Oče se je odločil, da bo s prepovedmi in kaznimi “popravil” njegovo istospolno usmerjenost. Prepovedal mu je britje intimnih predelov, obenem pa ga je žalil in silil, da je pred ostalimi člani družine slekel hlače ter razkazoval “svojo moškost”. Silil ga je, da je pred ostalimi družinskimi člani bral strani svojega dnevnika in ga zbujal sredi noči, da je tekel in treniral. Obenem je imel oče popoln nadzor nad njegovimi stiki s prijatelji prek socialnih omrežij in telefona.

Oče je za pomoč prosil celo psihologa, ki ga je zavrnil in mu pojasnil, da homoseksualnost ni bolezen. Ker oče ni bil zadovoljen, je postavil fantu ultimat. Dal mu je en mesec časa, da ima spolne odnose z žensko in mu po tem predloži dokaze.

Pomoč poiskal pri šolski psihologinji

Takrat se je mladenič obrnil na šolsko psihologinjo, ki je obvestila pristojne. Starša sta končala na sojenju zaradi nenehnega trpinčenja, mladenič, ki bo čez nekaj mesecev dopolnil 18 let, pa je bil odstranjen iz družine.

Oče bo moral prestati dve leti zaporne kazni, mati pa leto in štiri mesece, ker ni nasprotovala možu in ni branila svojega sina. Morali so izplačati tudi odškodnino sinu, ki še vedno živi daleč stran.

Kam po pomoč?

Kam se v primeru nasilja v družini lahko obrnete? Otroci in mladostniki se vsekakor lahko vedno obrnete na šolsko psihologinjo ali šolsko socialno delavko, ki bo znala pravilno postopati. Lahko se obrnete tudi na najbližji center za socialno delo. Spodaj je še nekaj kontaktov, ki jih v primeru nasilja v družini lahko uporabite:

  • Policija (intervencijska številka) 113
  • Društvo SOS telefon: 080 11 55, drustvo-sos@drustvo-sos.si
  • Društvo za nenasilno komunikacijo: 01 434 48 22, info@drustvo-dnk.si
  • Združenje proti spolnemu zlorabljanju: 01 431 33 41, spolna.zloraba@siol.net.
  • Krizni center za ženske in otroke, žrtve nasilja (Društvo Ženska svetovalnica, Ljubljana): 031 233 211.
  • Krizni center za odrasle žrtve nasilja Maribor (CSD Maribor): 02 250 66 30 08 200, 68 40 031 776 102.
  • Krizni center za žrtve nasilja (CSD Piran): 05 671 23 00, 05 903 95 90, 040 303 669.
Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki