Dojenček

Kako izgleda življenje z majhnim otrokom?

|
Avtor: Mama.Over.Net

FOTO: INSTAGRAM/KARACANDRAW

Ilustratorka Kara Western, mati dveletnega fantka, se je odločila opisati svoje življenje skozi risbe. Oglejte si smešne ilustracije, kako je videti življenje mamice z majhnim otrokom.

»Ko postaneš mama, se tvoje življenje popolnoma spremeni. Je težko, zahtevno, lepo in strašljivo obdobje, ki ga spremlja na stotine drugih občutkov. To je izkušnja, ki mi je spremenila življenje in me navdihnila, da narišem vsakdanje življenje mame, ki je doma. Vključila sem vsakdanja opravila, kot so pranje perila, in vznemirljive trenutke, kot so sinovi prvi koraki. Vse trenutke, ki so pogosto spregledani, hočem dati na papir, kjer bodo ostali za vedno.« Tako je mama in ilustratorka Kara Western opisala svoj Instagram profil, kjer prikazuje svoj vsakdan.

»Kot gospodinja se počutim neverjetno osamljeno. Rada mislim, da se lahko z risanjem preprostih trenutkov povežem z ostalimi mamami in jim pomagam, da se počutijo manj same. S tem se tudi jaz ne počutim tako osamljeno,« je še pojasnila.

1. »Novorojenčki so tako majhni v vaših rokah, leto kasneje pa so veliki in visoki. Vseeno pa se še vedno prilegajo vašim rokam,« je ob svoji risbi napisala Kara.

2. »James me ves čas opominja, naj ostanem prisotna. Moja slaba navada je, da sem veliko časa na telefonu in zapravljam ta čas, namesto da bi delala nekaj izpolnjujočega. Ko sem dobre volje, pride k meni s svojo igračko in me prosi, naj se igram z njim,« je opisala Kara.

3. »Tako izgleda naš običajen konec tedna (hecam se, James ne more biti v postelji niti eno minuto pri miru.«

4. »Prepričana sem, da nisem edina slaba mama, ki gleda neprimerne filme s svojim otrokom. Saj je star komaj 18 mesecev, ne razume, kaj počne zmaj, kajne?« je povedala mama v svojem opisu ilustracije, kako s sinom gleda Igro prestolov.

5. »Najin zadnji obisk pri pediatru je izgledal tako. V bistvu vsi najini obiski pri pediatru tako izgledajo.«

6. Barvanje z dvoletnikom: »Prosim, ne dotikaj se me s flomastrom.«

7. Vedno »pomaga.«

8. »Z Jamesom se učiva italijanščino. To običajno počneva med zajtrkom.«

9. »V enem trenutku z otrokom spiš mirno … kar naenkrat pa bum, in si buden.«

10. »Ko vaš otrok zelo slabo spi zaradi izraščanja zobkov, ampak ne želite izgubiti mesecev, ki ste jih vložili v urjenje spalnih navad.«

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki