Dojenček

Ko se mamice spravijo na splet: Parodija maminih komentarjev

|
Avtor: Mama.Over.Net

Komentarji na različnih družbenih omrežjih nas lahko včasih spravijo ob pamet. Pa vendar jih moramo včasih prav res prebrati in pogosto naletimo na enak vzorec odzivov.

Vsi vedo, da so skupine na družbenih omrežjih zelo koristne, obenem pa so lahko izjemno »nevarne«. Seveda pri tem ne mislimo, da boste izgubili razum ali pa postali odvisni od omrežij. S tem mislimo, da se bo vedno našel nekdo, ki bo imel nekaj za povedati. 

Cecilia Ceci Kane je storila začetno napako, ko je bila noseča s prvim otrokom. Pridružila se je Facebookovi skupini za mamice in postavila vprašanje o epiduralni anesteziji. Hotela je sestaviti svoj porodni načrt in pri tem imeti čim več koristnih informacij. A le nekaj trenutkov kasneje je ta notranja oblikovalka iz Michigana doživela prvo »preganjanje« na družbenih omrežjih: »Ljudje so mi govorili, da bi otrok lahko postal paraliziran, imel poškodbo živcev ali 100 drugih stvar, ki bi lahko šle narobe,« se spominja Kane. »Vsi so me začeli napadati, samo zato, ker sem omenila zdravila. To je bilo pravo ustrahovanje.« A kdor se zadnji smeje, se najlepše smeje. In v tem primeru je to ravno Cecilia. 

Začela je namreč snemati videoposnetke v obliki parodij, največkrat na temo sramotenja mam na Facebooku. Ne le, da so posnetki izjemno smešni, prav tako so zelo gledani in oboževani. 

V enem izmed posnetkov Kane igra mamo, ki navdušena svetu predstavi svojega novorojenčka. Cecilia z lutko v rokah pravi: »Pred dvema dnevoma sem s carskim rezom rodila sina. Vsem sem želela sporočiti, da smo srečni in zdravi.«

Sledijo odgovori in odzivi, kjer ima Cecilia na glavi različne predmete, da loči komentatorje, ki so v veliki večini ženske. To je le nekaj izmed zbranih komentarjev: »Tehnično gledano to ni porod, je pa zelo srčkan. Kako smešno, da je v istem stavku rekla, da je rodila in imela carski rez. Bomo zdaj o njej govorili, kot da je ni tukaj? To je javna skupina, kaj pa pričakuje? Čestitam, jaz sem vseh svojih pet otrok rodila doma. V redu, bi rada zlato zvezdico? Ni porod, če ne rodiš vaginalno. Škoda, da si ubrala lažjo pot.«

Kane obravnava tudi teme, kot so dojenje v primerjavi s hranjenjem s formulo, trening spanja in varstvo otrok (primer odgovora na vprašanje. »Ali ste razmišljali o tem, da bi ostali doma, namesto da bi vašega otroka vzgajal tujec?«). Vse to so teme, za katere že vnaprej veste, da bodo spodbudile številne komentarje. 

»Skupine mamic so lahko čudovita, podporna mesta, le pravo morate najti,« je dejala Kane. »Nikoli ne objavljajte, kako vaš otrok je, kako sedi v avtomobilskem sedežu ali karkoli povezano s spanjem. Če to storite, je enako, kot da bi odprli Pandorino skrinjico.«

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki