Ideje

Medicinska sestra razkrila, česa svojim otrokom ne pusti početi

|
Avtor: Mama.Over.Net
Nekatere igrače so lahko za otroke nevarne. Foto: Profimedia
Nekatere igrače so lahko za otroke nevarne. Foto: Profimedia

Medicinska sestra v pediatrični bolnišnici je razkrila, česa svojim otrokom nikoli ne dovoli početi, potem ko je na oddelku videla številne nesreče.

Tori je na spletni platformi TikTok delila posnetek, v katerem je naštela, česa svojim otrokom ne dovoli početi. Tori je namreč zaposlena v pediatrični bolnišnici in je v času svoje kariere videla veliko nesreč, ki ji zdaj služijo kot svarilo za njene otroke. Povedala je, da svojih otrok ne pusti ven po določenem času, prav tako pa jim ne dovoli, da se dotikajo vseh hišnih ljubljenčkov.

Medicinska sestra na pediatriji je na posnetku pojasnila, da svojim otrokom ne dovoli skakati na trampolinu, ki nima varnostne mreže. Razlog za to je, da lahko otroci zelo hitro padejo izven trampolina in se poškodujejo.

Naslednja stvar na njenem seznamu je, da otroka nikoli ne da v obrnjen avtosedež, v kolikor otrok presega priporočeno višino in težo. Avtosedež mora biti namreč popolnoma prilagojen otroku, drugače se lahko v nesreči hitro poškodujejo. “Videla sem otroke, ki so bili preveliki za avtosedež, in so v nesreči utrpeli grozljive poškodbe,” je dejala Tori. Vsekakor je nujno treba upoštevati specifikacije in navodila, ki pridejo z avtosedežem, saj se tako izognete morebitnim nevarnostim.

Previdno s psi in nekaterimi igračami

Med drugim je še dejala, da otrokom nikoli ne dovoli, da bi božali ali pa se igrali s psom, ki ga ne poznajo. To je zato, ker pes morda ni socializiran in je tako lahko tudi nevaren. Pomembno je, da so otroci tudi dodobra seznanjeni, kako se vesti do psov, saj lahko drugače hitro pride do težav. Poleg tega je nujno, da se pred božanjem psa vpraša skrbnika za dovoljenje.

Sluz je sicer izjemno priljubljena pri otrocih, vendar je v Torijini hiši prepovedana. “Otroci jo radi jedo in je izjemno škodljiva za črevesje. Operacija pa je zelo zahtevna,” je opozorila.

Mama svojim otrokom tudi ne dovoli, da se igrajo z igračami Orbeez. Pri tem se je nanašala predvsem na igrače Orbeez, ki se v vodi razširijo oziroma napihnejo. Otroci lahko zlahka pogoltnejo igrače in se z njimi zadušijo, zato so nekateri trgovci, kot je Amazon, prepovedali njihovo prodajo.

Tori je starše tudi pozvala, naj se prepričajo, da rešilni jopiči niso že preveč stari, preden jih dajo otrokom. “Videla sem en rešilni jopič, ki ni več držal otroka nad gladino vode, zaradi česar je otroka hitreje potegnilo dol.

Pediatrinja tudi svojih otrok ne pusti ven, kadar nekdo kosi travo. To je zato, ker bi lahko otroka povozili s kosilnico, zaradi česar bi utrpeli resne poškodbe. “Otroci so hitri, stvari se zgodijo v trenutku,” je dejala. Obenem je tudi nevarno, saj so kosilnice izjemno glasne, zaradi česar bi oseba težje opazila, da se ji je približal otrok.

Torijin posnetek je verjetno marsikaterega starša pustil odprtih ust, kmalu je zbral več kot pol milijona ogledov. Pod posnetkom se je zvrstilo ogromno komentarjev, ki so se strinjali z njenimi navedbami.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.