Aktualno

Novorojenček tehtal kar 6,7 kilograma

|
Avtor: Mama.Over.Net
dojenček
Marsikdaj se zgodi, da ob rojstvu mere novorojenčka presenetijo zdravnike. Foto: Profimedia

Dojenčki postajajo vedno večji. A vendar se vsaki mami, ki je rodila, zagotov zdi fascinantno, ko sliši, da je bil rojen dojenček skoraj s sedmimi kilogrami!

Roditi velikega dojenčka ni lahko. Mnogi med velike štejejo že vse, ki ob rojstvu tehtajo več kot štiri kilograme, še posebej, če so bili rojeni naravno. Ko zdravniki ugotovijo, da je dojenček prevelik, se pogosto odločijo, da bo ženska rodila s carskim rezom. Vendar pa nekatere teže ob rojstvu vseeno presenetijo mnoge, ne glede na način, kako je dojenček prišel na svet.

To se je zgodilo tudi staršem dojenčka, rojenega s 6,7 kilograma! Ko je na svet privekal sin Chanca in Britteney Ayres, so ob številki, ki se je izpisala na tehtnici, osupnili vsi. Čeprav so pričakovali, da bo novorojenček večji, saj je bilo tako tudi s starejšimi otroci para, nihče ni pomislil, da bi tehtnica lahko pokazala 6,7 kilograma.

Sonny, kot so poimenovali fantka, je peti otrok v družini Ayres. “Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi lahko bil tako velik,” je dejal oče, in dodal, da so “vsi, celo zdravniki in sestre, stavili, kako velik bo.”

Zdravniki v bolnišnici Cambridge Memorial Hospital so poudarili, da dojenčkova mama ni imela gestacijske sladkorne bolezni, ki bi lahko povzročila večjo težo ob rojstvu.

Čeprav se zdi, da je ta dojenček izjemno velik, svetovni rekord drži dojenček, rojen s skoraj 10 kilogrami. Ta dojenček, ki je bil rojen v zvezni državi Ohio, je živel le 11 ur.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki