Dojenček

Otroci, rojeni na te datume, so najuspešnejši v življenju

|
Avtor: Mama.Over.Net
Dojenček na postelji
Foto: Profimedia

Vprašanje, ki zanima mnoge, je, ali lahko datum rojstva vpliva na uspeh v življenju. Odgovor je zanimiv.

Odgovor na to vprašanje so iskali raziskovalci spletne strani MyHeritage. Zbrali so podatke o rojstnih dnevih več kot tisoč prejemnikov desetih prestižnih nagrad, in sicer grammyjev, oskarjev, zlatih globusov, Michelinove zvezdice, Pulitzerjeve nagrade, Nobelove nagrade, zlate palme, nagrade Booker ter olimpijskih in svetovnih prvakov.

Izkazalo se je, da je največ ljudi, ki so osvojili prej omenjene nagrade, rojenih 30. aprila. Med zmagovalci ali nominiranci jih je bilo 11. rojenih na omenjeni datum. Med njimi so oskarjevka Cloris Leachman, raper Travis Scott ter igralki Gal Gadot in Kirsten Dunst.

Drugi datum, največkrat povezan z dobitniki prestižnih nagrad, je 27. April. Na omenjeni dan so rojeni pevka in dobitnica grammyja Lizzo, igralka, dobitnica zlatega globusa Sally Hawkins ter priznana chefa Martin Berasategui in Lea Linster.

April se je izkazal za mesec, ki je dal največ nagrajencev, kar 99. Poleg že prej naštetih v to skupino sodijo Emma Thompson, Barbra Streisand, Emma Watson in Victoria Beckham.

Na drugem mestu je s 94 prejemniki mesec november. Tega meseca je na primer rojena igralka Anne Hathaway in priznani kuharski mojster Gordon Ramsay.

Na tretjem mestu je mesec marec z 92 prejemniki nagrad. Med njimi sta pevka Mariah Carey in režiser Quentin Tarantino.

Na drugem koncu lestvice sta se znašla mesca december (predzadnji po številu nagrajencev) in februar. Ob tem pa je zanimivo, da sta februarja rojena vrhunska nogometaša Cristiano Ronaldo in Pepe ter oskarjevec Daniel Kaluuya, piše The Sun.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Malček

To je najvarnejši prevoz otrok s kolesom

Ker smo kot kolesarji v prometu med ranljivejšimi skupinami udeležencev v prometu, je na mestu tudi vprašanje o varnosti prevoza otroka na kolesu.

--

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Kdaj je ovulacija

Pozor! Ovulacija in plodni dnevi niso eno in isto. Preverite, kdaj nastopi.