Ideje

Po strašni napaki svetuje bodočim staršem: preverite ime otroka

|
Avtor: A. Š.
dojenček
Fotografije je simbolična. Foto: Profimedia

Ženska je pozvala bodoče starše, naj pred izbiro imena za otroka na spletu dobro preverijo svoj izbor.

Izbira imena za vašega malčka ni tako enostavna, kot bi si kdo mislil. Preden poimenujete svojega novorojenčka, se morate prepričati, da vaša izbira ne bo negativno vplivala na njegovo življenje. Nekatera imena imajo lahko šaljive in žaljive izpeljanke, druga lahko celo spominjajo na zločince.

Preverite ime otroka

Dandanes izbirajo tudi številni prebivalci Slovenije unikatna in tuja imena, zato spodnje opozorilo velja tudi za naše bodoče starše. 

Ena od uporabnic spletne skupnosti Reddit je objavila opozorilo za vse bodoče starše: “Preden se odločite za ime, ga nujno pogooglajte.” Njena znanka je naredila strašno napako in dala otroku res unikatno ime. Avtorici zapisa na Redditu se je zdelo ime znano, zato ga je doma poiskala na spletu. Bila je zgrožena, saj se je isto imenoval znani serijski morilec. Seveda staršem tega ni povedala, a se boji, da bodo prej ali slej s tem imenom težave. 

Komentatorji objave so se strinjali z nasveti ženske, pri čemer so mnogi delili svoje izkušnje. Ena oseba je zapisala: “VEDNO. GOOGLAJ. IME. Jaz si na primer delim ime s pornografskim režiserjem. Ni super. Bolje kot serijski morilec, a ni super, ko me pred razgovorom za službo iščejo na spletu.” 

Druga uporabnica je povedala, da si deli ime z moškim junakom serije. Eden od uporabnikov je povedal, da so se mu v vseh službah posmehovali, saj nosi ime hudobca iz TV serije.

V Sloveniji 19 Robertov Golobov

V Podatkovni bazi Statističnega urada RS lahko preverite tudi, koliko soimenjakov imate v državi. In koliko soimenjakov bi imel vaš bodoči otrok, ki ste mu že izbrali ime.

Mi smo preverili dva znana politika in ugotovili, da imata kar veliko soimenjakov. Predsednik vlade Robert Golob ima kar 19 soimenjakov, šef SDS Janez Janša pa 10.

Če kdo misli, da je najpogostejša slovenska kombinacija Janez Novak, se moti. To ime nosi kar 123 oseb, premaga pa jo denimo moška kombinacija Franc Novak, ki jih je v Sloveniji kar 124. Premoč ima vsekakor ženska kombinacija Marija Novak, ki jih je v Sloveniji kar 264. Žensk z imenom Ana Novak je v Sloveniji 145.

Koliko časa lahko dovolim svojemu otroku uporabo ekrana? Odgovor najdete v članku TUKAJ.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki