Aktualno

To naj bi veljalo za otroke, rojene oktobra

|
Avtor: Mama.Over.Net
otrok v jesenskem listju
Otroci, rojeni oktobra, naj bi bili rojeni vodje. Foto: Profimedia

Zbrali smo nekaj zanimivih dejstev o otrocih, rojenih v oktobru, ki jih delajo posebne.

Verjetno bodo dobri v športu

Raziskave kažejo, da so otroci, rojeni v oktobru, najverjetneje bodoče športne zvezde. Raziskava vzdržljivosti in moči iz leta 2014 med šolskimi otroki je odkrila, da so “otroci, rojeni v oktobru, bili močnejši od tistih, rojenih v drugih mesecih, razen septembra in novembra.”

Po mnenju strokovnjakov naj bi bilo to povezano s prenatalnim izpostavljanjem vitaminu D. “Otroci, rojeni na severni polobli, ki so rojeni jeseni, imajo tendenco imeti nekoliko večjo kostno in mišično maso,” je povedal dr. Gavin Sandercock iz Centra za šport in vadbo na Univerzi Essex za New York Magazine. “Začnejo z več mišicami, aktivirajo se prej in se hitreje vključujejo v atletiko.”

Imajo predsedniški potencial

Otroci, rojeni v oktobru, so rojeni vodje. V oktobru je rojenih več predsednikov kot v katerem koli drugem mesecu, navaja Romper. Oktobra so bili rojeni John Adams, Teddy Roosevelt, Dwight D. Eisenhower in Jimmy Carter, ki so se uvrstili tudi na seznam najvplivnejših predsednikov na svetu.

Velika verjetnost, da bodo dočakali 100 let

Ne glede na to, kdaj se rodi vaš otrok, si želite, da živi dolgo in zdravo življenje. Po raziskavi, izvedeni na Univerzi v Chicagu leta 2011, imajo ljudje, rojeni v oktobru, “znatno večjo verjetnost, da bodo dočakali 100 let v primerjavi z osebami, rojenimi v aprilu.

Imajo manjšo možnost za kardiovaskularne bolezni

Druga raziskava je odkrila, da imajo otroci, rojeni v oktobru, nižje tveganje za pojav kardiovaskularnih bolezni.

Imajo dobro duševno zdravje

Raziskovalci so tudi povezali otroke, rojene v oktobru, z manjšim tveganjem za samomor, kar kaže, da so otroci, rojeni tega meseca, morda nagnjeni k dobremu duševnemu zdravju. Poleg tega naj bi imeli manjše možnosti, da bi postali depresivni v prihodnosti in manj verjetno naj bi razvili bipolarno motnjo, poroča Time.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki