Aktualno

Vrata odprla Shrekova hiška

|
Avtor: St. P.
Shrekova hiška
Hiška, ki je obdana z idiličnim gozdom, je vsa v lesu, z izpostavljenimi debli in drevesnimi štori. Foto: Airbnb

Za izbrane srečneže bo na voljo prav posebno doživetje. Ljubitelji filmov o Shreku bodo navdušeni.

Bi želeli prespati v blatnem in z mahom prekritem močvirju? To verjetno ne bi bila vaša prva izbira, če pa dodamo, da gre za poustvaritev Shrekove hiške iz istoimenskega animiranega filma, bi zagotovo dvakrat premislili.

Gre za posebno ponudbo platforme Airbnb, s katero dopustnike vabijo, da se prijavijo na strani. Od vseh prijavljenih kandidatov bodo nato izbrali le eno skupino, ki bo za dve noči, od 27. do 29. oktobra, odpotovala v “močvaro”, kjer bo prostora za tri osebe. Dopustniki bodo morali organizirati le prevoz do nastanitve, ki pa bo brezplačna.

Shrekova hiška, shrekovo domovanje
Shrekova hiška se nahaja v Škotskem višavju. Foto: Airbnb.com

To bo zadnja v seriji njihovih promocijskih lokacij, vezanih na televizijo in film. Lani so lahko obiskovalci eno noč spali v Moulin Rougeu v Parizu, oboževalci filma Barbie pa so lahko nedavno najeli sobo v Barbini sanjski hiši v Malibuju. Airbnb se je namreč zavezal k dobrodelni donaciji za neprofitno organizacijo HopScotch, ki na Škotskem organizira dopustovanja za otroke v stiski. 

Shrekovo močvirje najdemo na zemljišču posestva Ardverikie. To je škotska graščina iz 19. stoletja, ki se nahaja v Škotskem višavju, približno sto kilometrov južno od Invernessa. 

Od prvega filma že več kot 20 let

Prvi Shrek je premiero na velikih platnih ugledal leta 2001 in prejel oskarja za najboljši animiran film. V dvajsetih letih je prerasel v uspešno franšizo z vrsto nadaljevanj, spinoffov in turističnih znamenitosti, vključno s Shreku posvečenim tematskim parkom v Londonu.

Sodeč po fotografijah na spletni strani, bo oddih v Shrekovem domovanju resnično nekaj posebnega. Shrekova hiška, ki je obdana z idiličnim gozdom, je vsa v lesu, z izpostavljenimi debli in drevesnimi štori. V Shrekovem slogu je kopalnica od osrednjega domovanja oddaljena dvajset metrov.

Dih jemajoča je tudi okolica – od krasnega jezera Loch Laggana s hribovito kuliso, do divje lepote narodnega parka Cairngorms.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki