Nosečka

Zakaj je dremanje v nosečnosti dobro za otroka?

|
Avtor: Mama.Over.Net
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nosečnice so pogosto utrujene, zato je popoldanski počitek priporočljiv. Raziskava je pokazala, da dremanje ugodno vpliva tudi na otroka.

Raziskava, ki so jo opravili kitajski raziskovalci, je zajela več kot 10.000 žensk. Raziskovalce so zanimale spalne navade žensk med nosečnosti. Izkazalo se je, da je bilo tveganje, da rodijo otroka z nizko porodno težo (2500 gramov ali manj) manjše pri ženskah, ki so si privoščile uro in pol popoldanskega spanca. Pri nosečnicah, ki so počivale eno uro, je bilo to tveganje prav tako nižje, a se je izkazalo, da je trideset dodatnih minut spanca imelo skoraj dvojni zaščitni učinek.

Povezava med popoldanskim počitkom in zdravo poporodno težo je bila največja pri ženskah, ki so pet do sedem dni v tednu popoldne počivale uro in pol.

Seveda pa je dejavnikov, ki vplivajo na porodno težo, veliko. Pomembno je, da nosečnice pazijo na svoje zdravje in skrbijo za zdravo prehrano.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Nosečka

Zakaj je treba šteti otrokove gibe

Poleg tega, da s tem, ko poslušate otrokovo gibanje v trebuhu, krepite vez med vami in otrokom, s štetjem otrokovih gibov bdite tudi nad otrokovim zdravjem.

--

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Kdaj je ovulacija

Pozor! Ovulacija in plodni dnevi niso eno in isto. Preverite, kdaj nastopi.