Aktualno

Zanimivosti o otrocih, rojenih decembra

|
Avtor: Mama.Over.Net
Dojenček z božičkovo kapo
Foto: Profimedia

Kaj pravijo raziskave in kaj statistika o dojenčkih, rojenih decembra.

December je mesec, ko se rodi najmanj otrok, poleg tega sta 24. in 25. december najredkejša rojstna dneva, piše portal miss7mama.hr. Verjetnost, da se bo rojstnodnevna zabava pokrivala s praznovanji, je velika, a nič zato.

Statistični podatki o otrocih, rojenih decembra, razkrivajo to:

Jutranji tip človeka

Raziskave italijanskih in španskih univerz kažejo, da imajo ljudje, rojeni v decembru, večjo verjetnost, da so jutranji tipi, za razliko od tistih, rojenih poleti. Druga raziskava kaže, da običajno otroci, rojeni v tem mesecu, hodijo prej spat.

Pogosto so levičarji (zlasti fantje)

Fantje, rojeni v decembru, imajo veliko verjetnost, da bodo levičarji, kaže raziskava z dunajske univerze. V raziskavi je sodelovalo 13 tisoč odraslih. Od sodelujočih je bilo 7,5 odstotka žensk in 8,8 odstotka moških levičarjev. Ko so preverjali datum rojstva sodelujočih, so ugotovili, da je večina levičarjev rojena med 1. novembrom in 1. januarjem.

Strelci ali kozorogi

Otroci, rojeni decembra, so po horoskopu lahko strelci ali kozorogi. Tisti, rojeni od 1. do 21. decembra, spadajo pod znamenje strelca, zanje velja, da so ekstrovertirani in radi potujejo. Medtem ko so ljudje, rojeni od 22. do 31. decembra, kozorogi in so zelo odločni ter radi pomagajo.

Dolgoživost

Dojenčki, rojeni v zadnjem mesecu leta, imajo najboljše statistične možnosti za dolgo življenje, kar pomeni, da doživijo več kot 100 let.

Velika verjetnost, da bo zobozdravnik

Na podlagi popisa v Veliki Britaniji so raziskovalci odkrili, da obstaja velika možnost, da otroci, rojeni v decembru, postanejo zobozdravniki, je objavil The Guardian. Torej, nikoli ni prezgodaj začeti učiti svojega otroka o ustnem zdravju!

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki