Dojenček

Zaradi tega so mame tako utrujene

|
Avtor: Mama.Over.Net

Cherrel Misleh, mati dveh otrok, se je odločila posneti eno svojih noči. V sobo je postavila kamero, ki je posnela posteljo, ki si jo deli s 17-mesečno hčerko Celo in svojim možem. Cherrel do snemanja sploh ni vedela, kako nemiren je njen spanec. Medtem ko njena hči vso noč nemirno spi, jo Cherrell pogosto crklja, da se umiri. Posnetek je hitro postal viralen, v zadnjih sedmih dneh pa si ga je ogledalo že več kot pet milijonov ljudi. Ta posnetek nam morda končno poda odgovor, zakaj so mamice ves čas tako utrujene.

Cherell je bila nad posnetkom prav presenečena, zaradi česar se je začela spraševati, ali ponoči sploh spi.

Ena izmed težav je tudi ta, da hčerka spi v isti postelji kot ona in mož. »Pri komaj dveh tednih so ji odkrili respiratorni sincijski virus (RSV). Dala sva jo v posteljo, da sva jo lahko ves čas pazila in ji pomagala ležati v dvignjenem položaju. Ko si je opomogla, sva jo dala spati v zibelko, vendar nikoli ni spala več kot dve uri, zato sva jo dala nazaj v najino posteljo,« je pojasnila. Cherrell je dejala, da bo poiskala pomoč, da bi otroka odvadila spanja v njuni postelji. 

Dr. James McKenne trdi, da dojenčki bolje spijo, ko so v isti postelji z mamo zaradi enega preprostega razloga, to biološko potrebujejo. V svojem članku za spletni portal Neuroanthropology.com je zapisal: »Nevrološko odzivi na materine vonjave, gibe in dotike umirijo jok in uravnovesijo dihanje, telesno temperaturo, absorpcijo kalorij, raven stresnega hormona in pretok kisika.« In medtem ko dojenčki mirno spijo, se zdi, da se mamice nikoli ne naspijo.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Kdaj je ovulacija

Pozor! Ovulacija in plodni dnevi niso eno in isto. Preverite, kdaj nastopi.