Dojenček

Kako pomagati otroku premagati strah pred cepljenjem

|
Avtor: B. P.
otrok-zdravnik-strah-pred-cepljenjem
Pri nekaterih otrocih je prisoten strah pred cepljenjem. Foto: Profimedia

Otroku lahko pomagate premagati strah pred cepljenjem. Štirje načini, ki vam bodo v pomoč.

Dr. Stefan Friedrichsdorf, specialist za paliativno in integrativno medicino, je zasnoval način, kako pomagati otrokom, da premagajo strah pred cepljenjem. Zasnoval je pristop v štirih korakih, s katerim želi premagati strah, ki ga imajo otroci.

Večina nas je že bila priča prizoru, ko je malčka že v čakalnici strah tega, kar sledi. Nemalokrat se iz ordinacije sliši jok, vpitje, včasih je cepljenje treba tudi odložiti za kakšen dan ali dva.

Dr. Friedrichsdorf pravi, da so vbodi igle večji vir bolečine in nelagodja za hospitalizirane otroke kot travme ali poškodbe. Potencialno lahko vznemirijo otroke za celo življenje. Izpostavlja štiri preproste načine, ki lahko znatno zmanjšajo stres in nelagodje ter naredijo cepljenje manj strašljivo za najmlajše.

Prvi način: Nanesi mazilo za omrtvičenje, ki je na voljo brez recepta, 30 minut pred injekcijo.

Drugi način: Doji dojenčka ali mu daj dudo, da ga potolažiš med prejemom injekcije.

Tretji način: Uporabi ‘motilce’, kot so medvedki, igrače in podobno, da odvrneš pozornost od igle.

Četrti način: Ne stiskaj otrok na mizo, temveč jih drži pokonci v naročju.

Te protokole izvaja za vsakega posameznega pediatričnega pacienta. Upa, da bodo njegovemu pristopu sledili tudi drugita načrt sledili tudi drugi in tako pripomogli k odpravljanju strahu pri majhnih otrocih.


Nagradni kviz: za zdravje nosečke in njenega dojenčka

V nosečnosti ni lepše novice kot slišati, da je z nerojenim detecem vse v redu. Skrb za zdrav in pravilen razvoj ploda gre z roko v roki s skrbjo zase. Da boste nosečnice res sproščene in se bo vaš dojenček, ki ga nosite pod srcem, razvijal optimalno, vam v nagradnem kvizu PreMama Duo podarjamo pet popolnih paketov!

BOGATO BOMO OBDARILI 5 NOSEČNIC S SELECTBOX NEGO V SPA CENTRU IN Z MESEČNIM PAKIRANJEM PREMAMA DUO IZDELKOV.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Dojenček

10 svetopisemskih imen, ki imajo globok pomen

Ko imate težave pri izbiranju imena za svojega novorojenčka, se vedno lahko zatečete k Svetemu pismu, saj ta vsebuje kopico lepih in univerzalnih imen. Tako smo izbrali 10 imen, ki niso le lepa, ampak imajo tudi izjemno globok pomen.

Zadnji dodani članki