Ideje

10 dejavnosti, ki so ravno pravšnje za deževen dan

Objavljeno: 28. septembra, 2024 Avtor: Mama.Over.Net
otrok skače po lužah
Veselje, ko otrokom rečete, da lahko skačejo po lužah, je nepopisno. Foto: Profimedia

Kadar zunaj lije kot iz škafa, otroci težko najdejo nekaj, s čemer bi se zabavali. Poiskali smo 10 zabavnih dejavnosti za vaše najmlajše. Preverite te ideje za deževne dni.

1. Lov na zaklad

Ta dejavnost zahteva nekaj priprave in truda, vendar jo bodo vaši otroci zelo cenili. Zaklad morate skriti nekam v hiši, po možnosti na mestu, kjer ga ni možno najti po naključju. Nato napišite nekaj namigov in jih skrijte po hiši. Otroci morajo slediti namigom, dokler ne odkrijejo zaklada. Težavnost je seveda odvisna od starosti vaših otrok. Če pa ste res iznajdljivi, pa lahko vedno izdelate piratske zemljevide in kostume, da bo lov za zakladom bolj realističen.

2. Priredite modno revijo

Otroci se radi urejajo in to je zagotovo ena najboljših aktivnosti za deževne dni, saj lahko oživi še tako sramežljivega otroka. Pobrskajte po podstrešju ali predalih za starimi oblačili in dodatki ter pustite otrokom, da se sami uredijo. Nato pa priredite modno revijo, da vam otroci pokažejo, kako modno so se uredili.

3. Naučite se jezika

To je ena bolj poučnih dejavnosti, ki jih lahko počnete na deževen dan. Učenje jezika je veščina, ki bo otroke pripravila na življenje. Na srečo obstaja veliko otrokom prijaznih jezikovnih aplikacij, s pomočjo katerih se lahko naučijo novega jezika. Ena izjemno priljubljena aplikacija je Duolingo, ki omogoča učenje 35 jezikov.

4. Delajte znanstvene poskuse

Domači znanstveni poskusi so odlična dejavnost, s katero lahko zaposlite radovedne misli v deževnih dneh. Varno, zabavno in poučno – doma lahko sami pričarate kemično reakcijo s predmeti ali sestavinami, ki jih najdete v hiši.

otroka delata znanstvene poskuse
Otroci uživajo v poskusih. Pridružite se jim tudi vi. Foto: Profimedia

5. Ustvarite glasbeni videospot

Otroci radi nastopajo pred kamero. Zakaj jim torej ne bi pomagali ustvariti lastnega glasbenega videospota na njihovo najljubšo pesem? Naučite jih nekaj plesnih gibov in jih oblecite v modna oblačila, da se bodo počutili kot pravi glasbeniki. Posnetek nato shranite in jim ga pokažite na njihov 18. rojstni dan.

6. Preberite knjigo

Deževno vreme je odlična priložnost za branje knjig. Tako se bodo lahko najmlajši teleportirali v drug domišljijski svet, obenem pa bodo tako razvijali svoje bralne sposobnosti.

7. Naučite se plesti

Menite, da bi vašemu otroku šlo pletenje od rok? Zakaj ne bi poskusili? Skupaj z otrokom se naučite plesti in izdelajte šal, kapo ali celo par rokavic, ki ga bo lahko kasneje uporabil. Učenje pletenja pa obenem pomaga tudi pri razvoju motoričnih sposobnosti.

8. Čajanka s plišastimi medvedki

Pripeljite piknik v hišo in pomagajte svojemu malčku prirediti lastno čajanko z njegovimi najboljšimi kosmatimi prijatelji. Uporabite lahko plastično hrano iz otrokove igralne kuhinje ali pa celo spečete nekaj peciv za pristen pridih.

9. Lov na luže

Namesto da dan preživite v stanovanju, si lahko oblečete nepremočljive plašče ter se odpravite v lov na luže. Dovolite otroku, da skače po lužah in pusti otroški igri svojo pot.

10. Igrajte otroško tombolo

Živahna igra tombole je eden od načinov, kako si polepšati deževen dan. Otroci bodo naravnost navdušeni nad igro. Igrico lahko izdelate sami ali pa na spletu poiščete že narejeno igro, ki jo le natisnete.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija
Kategorije Zadnja dejavnost
ABC ginekologije in porodništva 27.09.2024 ob 15:45
Pediatrija 25.08.2024 ob 17:22
Partnerska in družinska posvetovalnica 07.09.2024 ob 05:06
Cepljenja 27.09.2024 ob 12:47
Starševstvo in vzgoja 30.03.2024 ob 09:27
Preberi več

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net