Malček

10 razlogov, zakaj je tretje leto hujše od drugega

|
Avtor: Mama.Over.Net

Preberite zabavne razloge, zakaj je hujše imeti triletnika kot pa dvoletnika.

1. Pri dveh letih skorajda ne govorijo. Pri treh letih ne nehajo govoriti.

2. Pri dveh letih jokajo. Pri treh letih imajo epske izbruhe jeze, zaradi katerih misliš, da jih je obsedel hudič.

3. Pri dveh letih pojedo vse, kar postaviš pred nje. S tremi je tako, kot da jedo samo tri jedi … običajno tiste, ki niso zdrave zanje.

4. Pri dveh letih kopanje traja deset minut in rezultat je čist otrok. Pri treh letih kopanje traja približno eno uro in rezultat je mokra kopalnica, mokri starši in 16 uporabljenih brisač.

5. Pri dveh letih nosijo plenice, ki jih menjajo pod vašim budnim očesom. Pri treh letih so naučeni na kahlico in svet se vrti okoli njihovega mehurja in črevesja.

6. Pri dveh letih njihovo pozornost pritegni čokolada v trgovini. Do tretjega leta starosti imajo cel seznam stvari, ki jih želijo iz trgovine.

7. Pri dveh letih ti dovolijo, da jih oblečeš v nedolžna in ljubka oblačila. Pri treh letih vztrajajo pri izbiri svojih oblačil in izgledajo kot iz risank.

8. Pri dveh letih se ne marajo umazati. Pri treh letih komaj čakajo, da se valjajo po blatu.

9. Pri dveh letih vam dovolijo, da počnete stvari namesto njih, kar vam prihrani veliko časa. Pri treh letih želijo vse narediti sami, zato vse traja večno.

10. Pri dveh letih je manipulacija zadnja stvar, na katero pomislijo. Pri treh letih te imajo v lasti. In tega se zelo dobro zavedajo.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Družinski odnosi

Zato je branje pravljic otrokom tako pomembno

Čudovit večerni ritual branja pravljic pred otrokovim spanjem je učinkovito in pozitivno vzgojno sredstvo, preko katerega otrok spoznava sebe in svet, ki ga obdaja. 

Zadnji dodani članki