PROMO

Bount svetuje: 10 nasvetov kako vzdrževati brisače, da bodo dolgo ostale mehke

| PROMO
brisača
Foto: Bount

Brisače so del našega vsakdanjega življenja, uporabljamo jih vsak dan, večkrat na dan in  zato je pomembno, da za njih ustrezno skrbimo.

Pod pravilno vzdrževanje brisač se ne šteje samo čistoča, ampak tudi ohranjanje mehkobe, vpojnosti in dolgotrajne rabe. Brisače Bount so narejene iz egipčanske preje 100% bombaž Mako’ in so izredno kvalitetne. Za dolgoročno uporabo brisač pa je priporočljivo pravilno vzdrževanje, saj se s tem zagotovi primerno nego tkanine. Da bodo ohranile mehkobo dolgo časa upoštevajte naša priporočila:

1.   Pred prvo uporabo brisače vedno operite

Pred prvo uporabo brisač jih je potrebno najprej oprati. Temperaturo vode za pranje prilagodimo glede na material brisače, saj s tem lahko preprečimo prekomerno krčenje tkanin in izboljšamo vpojnost brisače.  Naše brisače lahko perete na 60  ali po potrebi tudi na 90 stopinjah. Pri vzdrževanju brisače je dovoljena uporaba centrifuge in tudi sušenje v  sušilnem stroju z zmerno temperaturo za ohranjevanje Ph, ki je nujno potrebno, da bisača ostane mehka in upojna. Brisače imajo pri pravilnem vzdrževanju  garancijo kar do 480 ciklov pranj pri 60 stopinjah, bele pa do 90 stopinjah.

2.   Upoštevajte navodila za pravilno nego

Pred pranjem vedno preberite navodila o pravilni negi, ki so v večini primerov podana na etiketi od brisače. Na etiketi brisače so označena navodila za temperaturo, možnost rabe sušilca ter možnost rabe belila. V določenih primerih se je potrebno izogibati tudi mehčalcem za perilo, saj lahko poškodujejo vlakna od brisače in jih naredijo trda, hkrati pa zmanjšajo tudi vpojnost brisače. Brisače za savno potrebujejo drugačno vzdrževanje kot na primer barvne  brisače za osebno nego.

brisača
Foto: Bonut

3.   Uporabljajte samo priporočena pralna sredstva

Za pranje brisač se priporoča uporaba blagega tekočega detergenta, ki ne vsebuje agresivnih kemikalij, saj lahko preveč močna čistila zmanjšajo mehkobo in vpojnost brisač. Pravilna izbira pralnega sredstva bo tudi omogočila ohranitev barve brisače in preprečila poškodbo vlaken. Za pranje brisač naj se uporabi tudi pravilna količina detergenta, saj lahko odvečna količina detergenta povzroči, da brisače postanejo grobe in trde na otip.

4.   Pazite na temperaturo, ko perete v pralnem stroju

Da vam bodo kvalitetne brisače čim dlje dobro služile se priporoča pranje na 60 do 90 stopinjah s tekočimi detergenti ali optičnimi belili ter sušenje z zmerno temperaturo v pralnem stroju. Brisače, ki vsebujejo dodatno zaščito na primer dodaten šiv na robovih brisač, imajo večjo obstojnost pri pranju ali drgnjenju. Uporabnost brisače je lahko v takšnem primeru potrojena.

5.   Brisače perite ločeno od ostalega perila

Brisače je priporočljivo prati ločeno od preostalih oblačil, sploh tistih z grobimi teksturami ali trdimi dodatki, ki lahko poškodujejo tkanino brisač. Pri pranju v pralnem stroju moramo biti pozorni, da le ta ni napolnjen do konca. Pravilno napolnjen pralni stroj bo omogočil tudi pravilno in bolj kakovostno pranje brisač.

6.   Takoj po pranju brisače takoj posušite

Po pranju v pralnem stroju je brisače čim prej potrebno obesiti na stojala ali jih v primeru, če so že posušene v sušilnem stroju zložiti. S tem bomo preprečili potrebo po likanju ali mečkanju tkanine. V primeru kadar so brisače še mokre, jih ožamemo in tako odstranimo odvečno vodo. Na etiketi brisač so navedena tudi navodila glede uporabe temperature v sušilnem stroju. Le to je potrebno upoštevati saj s tem preprečimo krčenje brisač in ohranimo njihovo kakovost.

7.   Pazite na temperaturo pri sušenju v sušilnem stroju

Brisače se lahko suši na zraku ali v sušilnem stroju pri nižjih temperaturah, saj bi lahko previsoka temperatura v sušilnem stroju povzročila poškodbe vlaken ter zmanjšala mehkobo brisače. Brisač nikoli ne puščajte v sušilnem stroju dlje časa.

brisača
Foto: Bonut

8.   Brisače pravilno skladiščite

Brisače shranjujte v suhem in zračnem prostoru, da brisače pridobijo svojo naravno vlažnost in se tako uravnava Ph brisač. Izogibajte se shranjevanju brisač v vlažnih in zaprtih prostorih, saj s tem preprečite razvoj plesni in neprijetnih vonjav. Brisače tudi ni priporočljivo shranjevati pod težkimi predmeti ali plastičnih vrečk, saj to lahko povzroči poškodbo vlaken.

9.   Izogibajte se stiku brisač s kozmetičnimi izdelki

Brisača lahko pogostokrat pride v stik z različnimi izdelki za nego kože, od krem, losjonov pa vse do olj. Priporočljivo se je izogibati stiku kozmetiki za nego kože, saj lahko to poveča možnost nastanka madežev in potrebo po uporabi agresivnih čistilnih sredstev.

10.  Brisače redno menjajte

Brisače je pri uporabi priporočljivo redno menjati, saj se s tem enakomerno porazdeli njihova raba, kar omogoča daljšo življenjsko dobo brisač. Se pa brisače kljub najboljšim načinom vzdrževanja skozi čas obrabijo. Zato je potrebno večkrat preveriti stanje brisače in jih po potrebi zamenjati.

Z rednim in pravilnim vzdrževanjem brisač boste lahko zagotovili, da bodo vaše brisače ostale mehke, vpojne in prijetne na dotik. Z upoštevanjem naštetih nasvetov boste tako podaljšali življenjsko dobo vaših brisač. Pravilno vzdrževanje pa je tudi ključno za maksimalno podaljševanje kakovosti brisače.

V primeru, da imate dodatna vprašanja, vas naprošamo, da nas kontaktirate na mail z naslovom slika@bount.si koder vam bomo z veseljem svetovali. Obiščite našo spletno stran www.bount.si in si oglejte širok izbor kvalitetnih izdelkov narejenih v Sloveniji.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki