Aktualno

“Ti otroci še kako živijo med nami”

|
Avtor: V. L.
Društvo Viljem Julijan
S tokratnim koncertom želijo zbrati čim več sredstev za otroke z redkimi boleznimi. Foto: Društvo Viljem Julijan

V Cankarjevem domu se bo odvil dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi.

V organizaciji Društva Viljem Julijan bo drevi v Cankarjevem domu že 5. dobrodelni koncert za otroke z redkimi boleznimi. Za male borce, ki se soočajo s hudimi in neozdravljivimi boleznimi, bodo tudi tokrat združili moči mnogi vrhunski glasbeniki. Hkrati začenjajo tudi zbiralno akcijo, s katero želijo skupaj s koncertom zbrati čim več sredstev.

Pobudnik koncerta je glasbenik Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist, oče fantka Viljema Julijana, ki je pri dveh letih in pol umrl za redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal glasnik otrok s temi boleznimi. “Redke bolezni so žal prezrte in skrite. A ti otroci še kako živijo med nami in vsak njihov dan je zaznamovan z borbo, za katero jim lahko podamo vse naše spoštovanje. Njihove zgodbe so zgodbe izjemne srčnosti, ljubezni in upanja, hkrati pa tudi zgodbe bolečine, žalosti in izgube. Dobrodelni koncert Viljem Julijan je mogočen glas podpore, ljubezni in sočutja, ki jo z dogodkom namenjamo vsem malim borcem in njihovim družinam,” so v sporočilu za javnost povzeli besede Bezenška.

Družine doživljajo hude stiske

Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine doživljajo velike stiske. Mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nuditi vse potrebne nege, terapij, pripomočkov in skrbi, ki jo ti potrebujejo.

V Društvu Viljem Julijan so malim borcem do sedaj podarili že več kot 850.000 evrov. Tudi s tokratnim koncertom želijo zbrati čim več sredstev za otroke z redkimi boleznimi.

Donacijo za otroke z redkimi boleznimi lahko prispevate s SMS-sporočilom s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na račun društva.

Na dobrodelnem koncertu se bodo v podporo malim borcem, ki se soočajo s hudimi redkimi boleznimi, zvrstila legendarna glasbena imena, kot so Goran Karan, Otroški pevski zbor Radiotelevizije Slovenija, Challe Salle, SoulGreg Artist & BigLights Band, Manca Špik, Zdravniški orkester Camerata medica, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki