Aktualno

FOTO: Tako nevarno je, kadar otroka oblečete v temna oblačila

|
Avtor: Mama.Over.Net
temna oblačila noč cesta vidljivost
Poskrbite, da imajo otroci na sebi oblačila, ki so v temi bolje vidna. Foto: Profimedia

Z dvema fotografijama je lepo prikazal, zakaj temna oblačila niso najbolj primerna.

Ko gre za varnost v cestnem prometu, se večina staršev zelo potrudi in otroke poduči, kje se morajo ustaviti, kje lahko počakajo in nato prečkajo cesto. A vendar pri tem še vedno obstajajo nevarnosti.

Aktivist Christian Thomas je delil fotografiji, ki zelo nazorno pokažeta, kako pomembna je barva oblačil. Obe fotografiji sta skoraj enaki, razlika je le v oblačilih, ki jih nosi otrok, ki stoji pri prehodu za pešce. Na zgornji sliki je otrok oblečen v svetle barve, medtem ko na spodnji sliki otrok nosi oblačila v temnejših odtenkih, zaradi česar je skoraj neviden.

Mnogi niso mogli verjeti, da se na drugi sliki pravzaprav nahaja otrok.

Ker je vidljivost v temi še manjša, je tu pet nasvetov, kako poskrbeti za boljšo varnost otrok v prometu.

Pisani plašči

Vrhnja oblačila, kot so plašči, jakne in kape, naj so svetlih in živih barv. Najbolje je, da imajo oblačila tudi kakšen fluorescenten del, so dejali strokovnjaki pri Scott Ressu.

Odsevni materiali

Sintetični materiali odbijajo svetlobo, ki se ujame na njih. Zaradi tega je nošnja tovrstnih oblačil varnejša kot pa nošnja oblačil iz naravnih tkanin. Strokovnjaki trdijo, da je večina nepremočljivih plaščev in vidnih jaken izdelanih iz tovrstnih tkanin.

Brezrokavniki za otroke

Strokovnjaki prav tako svetujejo uporabo svetlih brezrokavnikov, ki si jih otroci oblečejo čez vrhnja oblačila.

Nalepke in torbe

Za boljšo varnost otrok kupite torbo in dodatke, ki se jih zlahka opazi v temi. “Če na torbo nalepite nalepke ali nataknete značke, bo to odsevalo svetlobo, zaradi česar jih bodo vozniki boje opazili.”

Lučke

Ko se dnevi krajšajo, je tudi odsevnike vse težje opaziti. Takrat je dobro, da otroku kupite utripajoče lučke, ki bodo opozarjale na njihovo prisotnost v prometu.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Aktualno

Ideje, kaj brati z otroki

Otroci se radi potopijo v domišljijski svet. Nekatere knjige si v srcih otrok pridobijo posebno mesto in se k njim pogosto vračajo.

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.