Nosečka

Ginekologinja: “Če vas ginekolog ne jemlje resno, mu zastavite ta tri vprašanja”

|
Avtor: Mama.Over.Net
ginekologinja ginekolog ultrazvok nosečnica pregled
Nekateri strahovi so v nosečnosti bolj pogosti, zato morajo zdravniki storiti več, da nosečnice pomirijo. Foto: Profimedia

Včasih se nam zdi, da nas zdravniki ne jemljejo resno. Ginekologinja svetuje nosečnicam, kako se odzvati v takih situacijah.

Gotovo se je vsaki nosečnici zgodilo, da je svojemu ginekologu opisala simptom ali nekaj, kar doživlja, ginekolog pa ji je odgovoril, da je to povsem normalno. Včasih je res tako, včasih pa je instinkt nosečnice pomembnejši in je k temu treba tako tudi pristopiti.

Dr. Noa Sterling je želela opozoriti na tiste primere, ko nosečnice odgovor, da je nekaj normalno, ne pomiri. S svojo objavo je želela nosečnice spodbuditi, da se bolj zavzamejo zase in poskrbijo, da jih zdravniki vzamejo resno.

Uporabite ta vprašanja

Če je nosečnica prepričana, da to, kar čuti, ni normalno, naj uporabi enega od treh vprašanj, ki jih svetuje dr. Sterling.

1.      Vem, da včasih normalni simptomi v nosečnosti lahko nakazujejo, da se dogaja nekaj resnejšega. Zaradi česa ocenjujete, da v mojem primer ne gre za resnejšo stvar in da to ni nekaj, zaradi česar bi me moralo skrbeti?

2.      Na kaj naj bom pozorna in kaj bi lahko bil znak, da gre za resnejšo zadevo?

3.      Vesela sem, da menite, da ni nič resnega. Vendar pa bi rada nekaj storila v zvezi s tem simptomom. Kaj predlagate?

Nosečnost je zagotovo obdobje, ko je ženska nekoliko bolj zaskrbljena. Strahovi se lahko pojavljajo nekoliko pogosteje. V takih okoliščinah je lahko težko slišati zdravnika, ki pravi, da je vse, kar doživljate, normalno le zato, ker ste noseči. Pomembno je, da si prisluhnite in poslušate instinkt. Če nič drugega, vedno lahko poiščete drugo mnenje.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki