Dojenček

Kdaj je čas za otrokov prvi sladoled?

|
Avtor: Mama.Over.Net
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Poletja brez sladoleda si skorajda ne predstavljamo. Otroci in odrasli ga obožujejo. Ste se kdaj vprašali, kdaj je čas za otrokov prvi sladoled?

Sladoled je del poletja. Običajno ga v tem letnem času pojemo več kot v preostanku leta. Enoznačnega odgovora, kdaj otroku ponuditi prvi sladoled, ni. Zaradi velike vsebnosti sladkorja in nizke temperature, nutricionistka Tena Niseteo ne priporoča, da ga uživajo otroci mlajši od enega leta.

V prvem letu otrokovega življenja naj bi prehrana temeljila na naravnih sestavinah. Izogibati se je treba predelani hrani, še posebej sladkarijam in slanim prigrizkom. Niseteo izpostavlja, da so v industrijsko pridelanem sladoledu aditivi in sladkor. Drugače je, če sladoled naredite sami doma, kjer imate nadzor nad sestavinami.

Večji otroci lahko doma pripravljen sladoled uživajo kot malico, saj gre za mlečni izdelek oziroma desert visoke hranljivosti. Smiselno ga je obogatiti s koščki svežega sadja, kot so na primer borovnice, marelice, breskve, jagode itn.

Ne pozabite, da se poleti hrana hitreje in lažje pokvari, zato je pomembno, da jo pravilno shranjujete in pripravite. To velja tudi za sladoled.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Kdaj je ovulacija

Pozor! Ovulacija in plodni dnevi niso eno in isto. Preverite, kdaj nastopi.