Aktualno

Kruh s karakterjem – odkrijte novo linijo Mlinar kislih kruhov

Objavljeno: 10. oktobra, 2025 Avtor: Mama.Over.Net
Mlinar
Foto: Mlinar

Kruh je veliko več kot le vsakodnevno živilo – je vonj doma, simbol povezanosti in okus, ki nas vrača v otroštvo. Spominja nas, da so prav majhne stvari tiste, ki ustvarjajo največje trenutke. Ti trenutki običajno zahtevajo pripravo, saj do najboljših stvari ne pridemo na hitro, temveč jim moramo nameniti čas in pozornost. Tako kot kisli kruh, ki se mu ne mudi, ampak diha in zori – podoben je dobremu vinu in siru.

In ker imamo v današnjem hitrem tempu vse manj časa za pripravo takšnih trenutkov, je za to poskrbel Mlinar. Največja domača pekarska veriga predstavlja novo linijo ročno izdelanih kislih kruhov, nastalih s spojem tradicije dolgotrajne fermentacije testa in sodobnega pristopa v pekarstvu. S svojim edinstvenim karakterjem in zgodbo vsak od njih prispeva k posebnim vsakodnevnim trenutkom za mizo – od okusnega zajtrka, skupnega kosila z družino do večernih druženj s prijatelji.

Mediteranska Focaccia – popolni spremljevalec sproščenih druženj

Znana kot »Gost presenečenja«, je Mediteranska Focaccia 550 g, prava ljubiteljica druženja, vina in dobre hrane- s seboj vedno prinese nasmeh za vsako mizo. Ustvarjena je z ljubeznijo, ročno, iz skrbno izbrane moke in domačega kislega testa, prelita z ekstra deviškim oljčnim oljem. Ko se znajde na mizi, vonj kruha vabi vse, da se ustavijo, vsak grižljaj pa prinaša nasmeh in povezuje družino in prijatelje v trenutek užitka. Češnjev paradižnik, olive in dišeči rožmarin ji dajejo poseben značaj – je pa več kot to. Je pravi mali ritual vsakodnevnih užitkov, ki naredi vsak obrok toplejši in posebnejši.

Za aperitiv jo narežite na kocke in postrezite kot bruschette z oljčnim oljem in paradižnikom, za kosilo jo lahko kombinirate s pestom genovese ali pestom iz suhih paradižnikov, med večernimi druženji pa bo idealna z burrato, pršutom ali kozarcem vina, vnašajoč tisti »wow« učinek vsakemu srečanju.

Mlinar
Foto: Mlinar

Rustikalni kruh z orehi – za vse, ki radi raziskujejo okuse in ustvarjajo nepričakovane kombinacije

Rustikalni kruh z orehi 530 g, ljubkovalno imenovan »Večni romantik«, je idealna izbira za jesenske dni, ko je miza polna topline, vonjev in nasmehov. Debela, hrustljava skorja skriva mehko, aromatično notranjost, ki vsebuje mešanico moke, sončničnih semen, orehovih jedrc in kapljic cvetličnega medu, ki ga naredijo za pravega jesenskega ljubljenca. Vsak grižljaj vabi, da se ustavite, vdihnete vonj in uživate v trenutku. Ta kruh ljubi raziskovanje in kombiniranje, zato je popoln za vse gurmane in pustolovce.

Zjutraj ga je dovolj rahlo popeči in postreči s kremnim sirom in domačo marmelado iz šipka ali fig, z mandljevim maslom in tankimi rezinami jabolke, s čokoladnim namazom ali s poširanim jajcem z nekaj listov rukole – in dan se začne lepše. Za kosilo se odlično poda h kremni juhi iz pečene buče z ingverjem, rustikalnemu sendviču z pečeno papriko, jajčevcem in humusom iz črne čičerike ali kot dodatek solati iz pečene rdeče pese in kozjega sira. Zvečer, ko se dom napolni s prijatelji, zasije ob bruschettah z burrato, češnjevimi paradižniki in praženimi orehi ali ob pršutu, suhih figah, grozdju in kozarcu rdečega vina.

Mlinar
Foto: Mlinar

Rženi kruh z drožmi – zapeljivec, ki se poda k vsakemu obroku

»Neustavljivi šarmer«, ki navdušuje s svojo razkošno vsestranskostjo… Vse to je Rženi kruh z drožmi 1110 g. Ročno izdelan iz velikega deleža rženega kislega testa in temne rži, fermentirane skozi 48 ur. Krasi ga debela, karamelizirana in rahlo razpokana skorja, posuta z rženo moko, medtem ko notranjost ostaja aromatična in bogata z okusi. Poseben čar temu kruhu daje 100 % čist kanadski javorjev sirup, ki vnese blago oreškasto noto in naravno, nežno sladkobo.

Za hiter in hranljiv začetek dneva ga postrezite z jajcem na oko, nekaj listov rukole in tanko narezanim paradižnikom. Za kosilo postane idealna izbira ob pečenem lososu in kremastem korenovem pireju ali ob topli solati s piščancem in zelenjavo z rahlim prelivom iz oljčnega olja in limone. Zvečer kruh popolno dopolni sočen steak, pečen krompirček in lahko solato iz sveže zelenjave ali svinjski zrezek, pečen s čebulo in korenjem, ob nekaj rezinah pečenega kruha, ki vpijejo vse sokove.

Mlinar
Foto: Mlinar

Ovseni Hokkaido kruh – zajtrk naredi poseben

Ovseni Hokkaido kruh 550 g, ljubkovalno imenovan »Mojster joge«, je ustvarjen, da vsak zajtrk, brunch ali pozno kosilo naredi poseben. Lahka, mehka struktura nastane s spojem japonske tehnike tangzhong in dolge fermentacije kislega testa, medtem ko ga moka iz kaljenih žit, maslo, jajca in fermentirana ovsena pasta naredijo aromatičnega in univerzalnega. Prav zato ta kruh ljubi vse kombinacije, hkrati pa pripoveduje svoje zgodbo.

Za hranljiv in preprost zajtrk ga odlično dopolnjuje omleta z opečenimi šampinjoni in špinačo ali s poširanim jajcem, rezinami avokada in nekaj listov solate ob skodelici najljubše kave. Za brunch se odlično ujame s toplim sendvičem iz pečenih bučk, jajčevcev in mozzarelle ali kot dodatek pečeni ribi z limono in svežo zelenjavo, kjer mehkoba kruha vpije vse okuse in ustvarja harmonijo v vsakem grižljaju. Pozno kosilo pa je rezervirano za Ovseni Hokkaido, kremasto enolončnico iz čičerike s paradižnikom in zelenjavo ali pečeno piščančje meso z dišečim krompirjem in zelišči. Vsak grižljaj spomni, da so tudi preprosti trenutki – kot sta vonj svežega kruha ali prvi požirek kave – lahko pravi užitek.

Mlinar
Foto: Mlinar

Združite nove in priljubljene Mlinarjeve kruhe

Medtem ko novi Mlinarjevi kruhi prinašajo karakter in inovacijo v vsak grižljaj, so priljubljeni favoriti že osvojili mize družin in vseh, ki cenijo kakovost. Kruh z drožmi 500 g je idealen za zajtrk, klasične sendviče ali kot priloga k lazanjam, medtem ko Focaccia bela 500 g navdušuje kot priloga, idealna za pomakanje v oljčno olje in balzamični kis ali za pripravo bruschett. Skandinavski kruh 700 g se popolno ujema z notami dimljenih sirov, enolončnic, domačih namazov in mesnih dobrot. Novi in priljubljeni Mlinarjevi kruhi skupaj ustvarjajo raznoliko in bogato ponudbo, ki odgovarja za vsako priložnost – od hitrega zajtrka ali sendviča do svečane večerje z družino in prijatelji.

Mlinar
Foto: Mlinar

Mlinarjevi kruhi so ustvarjeni za vsako priložnost

Z Mlinarjevimi kruhi je lahko vsak grižljaj jutranja radost, kosilo s prijatelji ali večerni trenutek sprostitve. Tradicija, kakovost in karakter kruha spremljajo skozi ves dan ter spreminjajo vsakdan v majhne, okusne pustolovščine.

Na voljo je tudi posebna ugodnost v Mlinarjevi aplikaciji zvestobe – ob vsakem nakupu 5 kruhov iz nove linije, šesti prejmete brezplačno.

Ne glede na to, ali gre za uživanje doma ali navdih za druženje, so Mlinarjevi kruhi – od novih okusov do dobro znanih klasik – tu, da vsak obrok spremenijo v gurmansko doživetje. Več informacij je na voljo na Mlinarjevi spletni strani, kjer boste odkrili celoten asortiman – od brezčasnih klasik, ki nikoli ne gredo iz mode, pa vse do kisle ponudbe za vse, ki iščejo bogatejši in pristnejši okus.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net