Družinski odnosi

Mami samohranilki stopili skupaj in si tako olajšali življenje

|
Avtor: Mama.Over.Net
Profimedia
Profimedia

Starševstvo je, precej milo rečeno, zahtevno. Življenje staršev samohranilcev pa je lahko nadvse kaotično. Ti dve mami sta si s skupnimi močmi olajšali življenje.

V dvoje je vse lažje. Toda starševstvo je v tem pogledu posebna kategorija. Delati prav vse, kadar gre za otroka, ni enostavno, če nimaš podpore v drugem staršu. To najbolje vedo prav starši samohranilci. Zato je ta nenavadna, a izjemno učinkovita zamisel dveh mam samohranilk hitro postala priljubljena na spletu.

Mama Amy je na svojem TikTok profilu objavila videoposnetek, v katerem pravi, da je povabila svojo prijateljico Elesho, naj pride živet z njo in njenima najstnicama. Amy je sicer mati treh otrok, a se je njen najstarejši sin odselil, tako sta zdaj mami ostali sami s štirimi najstnicami.

O tej ideji sta se že večkrat pogovarjali v šali, a ko je bila Elesha na robu solz, ker se ji je najemnina zvišala in ni vedela, kako jo bo zmogla plačevati, jo je Amy povabila, naj se priseli k njej. Amy namreč dela v izmenah, zaradi česar težko opravi vse obveznosti povezane s šolo in otroki. Hiša, v kateri živita, pa ima šest spalnic, kar bo dekletom kot tudi mamicam omogočalo, da imajo vsaka svojo sobo. Mame so večkrat omenile skupno življenje ter razmišljale, kako bo delaovalo in kako lažje bo. Vseeno pa sta se zavedali, da ju bodo mnogi obsojali in se jim bo njuna situacija zdela precej čudna.

Postavili pravila in poskusili

Odločili sta se, da se ne bosta zmenili za ostale in poskusili skupaj živeti. Dekleta so se s predlogom strinjala. Ko sta se Elesha in njeni dekleti vselili, so vse že takoj opazile veliko razliko. Vse je bilo lažje, predvsem finančni del. Mamam je bilo poleg prihranka na denarju všeč to, da imajo v hiši še eno odraslo osebo, ki ne zavrne vsakega predloga. »Zdaj imam končno nekoga, s katerim lahko jem lososa in se mu pritožujem po napornem delu v službi,« je povedala Amy. Mami se pri pripravi obrokov izmenjujeta, prav tako imata več časa zase. Medtem ko gre ena na telovadbo ali pijačo s prijatelji, je druga doma in poskrbi za otroke. Tak dogovor olajša tudi nujne primere. Zgodilo se je, da sta bili Eleshini hčerki pri otroku, kjer se je nekaj zgodilo, zaradi česar bi ju morala iti nemudoma iskati, a zaradi službenih obveznosti to ni bilo mogoče. Tako se je Amy ponudila in šla iskat dekleti, kar je Eleshi precej olajšalo delo.

Med drugim sta se tudi dogovorili, da mora biti vsaka od njiju starš svojima hčerkama, vendar morajo deklice ubogati obe materi. Pravzaprav se sliši precej idealno, kajne? Seveda stvari ne tečejo čisto gladko, vendar sta mami to vzeli v zakup. Konec koncev so v hiši štiri najstnice.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Družinski odnosi

Kdaj je ovulacija

Pozor! Ovulacija in plodni dnevi niso eno in isto. Preverite, kdaj nastopi.

--

Zadnji dodani članki