Dojenček

TikTok škandal: “Iti v službo je veliko lažje kot ostati doma z otroki”

|
Avtor: Mama.Over.Net

TikTokerka iz Melbourna razburila mamice na spletnih omrežjih.

Z vstopom v svet starševstva, življenje dobi nov pomen. Ob rojstvu otroka se novopečenim staršem prioritete spremenijo, saj se na prvo mesto povzpne skrb za novega družinskega člana. Dojenčkovo dobro počutje je daleč najpomembnejše, kar včasih lahko privede tudi do tega, da se eden od staršev odloči ostati doma in s tem ves svoj čas nameni oskrbi otroka. Dotična odločitev mladi družini lahko predstavlja velik izziv, saj je pri tem potrebno upoštevati številne dejavnike kot so denimo okrnjen prostor za karierni napredek in manjša ali celo ničelna plača.

TikTok mamica Sarz iz Melbourna v Avstraliji je svoje misli o tej temi delila v kratkem videoposnetku, ki je povzročil pravo razburjenje na spletu. Sarz je mama, ki včasih ostane doma in skrbi za otroke, včasih pa odide v službo. Vplivnica je že na samem začetku videa omenila, da njen namen ni žaliti staršev, ki veliko delajo. Želi pa poudariti, da je nekaterim materam, ki so doma z otroki, težje, saj imajo bistveno manj časa zase kot tisti, ki hodijo v službo.

“Iti v službo je veliko lažje kot ostati doma z otroki,” pripoveduje mlada mamica. “Ob delavnikih, ko se odpravljam na delo, poslušam glasbo, pijem kavo, se sprehajam po mestu, grem v pisarno, se pogovarjam s sodelavci in si preprosto vzamem čas zase. Uporabljam povsem druge dele možganov kot takrat, ko sem doma z otroki. Služba mi resda daje več svobode, a kaj kmalu začnem pogrešati moje zakladke in komaj čakam, da jih vidim, ko pridem domov.” 

Sarz trdi, da je delovnik mam, ki ostajajo doma, da skrbijo za otroke, v resnici bistveno težji, saj le-te pogosto preživijo cel dan brez kakršnega koli človeškega pogovora. “Od trenutka, ko zjutraj odpreš oči, do trenutka, ko jih zvečer zapreš, moraš biti stoodstotno vpletena v vse. Sebe stalno postavljaš na drugo mesto, samo da bi ugodila svojim otrokom. Ti kričijo nate, ti kričiš nazaj – vse skupaj se  včasih zdi začaran krog.” Mamica iz Melbourna trdi, da imajo mame, ki ostajajo doma, komaj kaj časa razmišljati o čem drugem kot o tem, kako ugoditi otrokom.

Številni starši so se na videoposnetek nemudoma odzvali z ostrimi komentarji, nekateri pa so preprosto povedali, da je to povsem odvisno od vrste dela, ki ga drugi starš opravlja in da je nekaterim mamicam zato lažje ostajati doma.

V sekciji komentarjev se je znašlo tudi mnenje mlade mamice: “Ne strinjam se. Morda zato, ker sem zaposlena kot negovalka starejših občanov, a vseeno – lažje mi je ostati doma z otroki kot oditi v službo.”

“Tudi sama sem gospodinja in priznam, da mi je veliko lažje kot če bi hodila v službo. Drži, da je moje življenje polno izzivov, ampak to je zame pravzaprav dopust,” je priznala druga uporabnica TikTok aplikacije.

Medtem, ko so nekateri izražali svoje nestrinjanje, drugi razumejo mamico iz Avstralije. “Starš, ki ostaja doma, potrebuje bistveno več spanca. Drži, da drugi starš morda opravlja več fizičnega dela, toda vsako noč spi dovolj časa,” je komentiral eden od uporabnikov.

“Se strinjam. Sem mati samohranilka in pred kratkim sem se vrnila v službo. Medtem ko delam, za hčerko skrbi varuška. Moji delovniki so zdaj veliko bolj sproščeni kot takrat, ko sem skrbela zanjo,” zaključi četrta uporabnica.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night … I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound – Sarz
Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki