Aktualno

Medicinska sestra opozarja: “To je nevarno za otroke!”

|
Avtor: Mama.Over.Net
malček sedi pred pralnim strojem
Poskrbite, da zapirate vrata pralnega stroja. Foto: Profimedia

Medicinska sestra je opozorila na stvar, ki jo mnogi starši zanemarjajo. “To je nevarno za otroke,” je poudarila.

Medicinska sestra Sarah Hunstead na strani CPR Kids osvešča o tveganjih za otroke, na katera marsikateri starši pozabljajo. Ko je zaznala razprave staršev o tem, kako puščajo odprta vrata pralnega stroja, se je odločila, da jih posvari.

Kot pravi, morajo biti vrata pralnega stroja vedno zaprta, če imate doma majhnega otroka. “Pogosto svetujejo, da vrata pralnega stroja pustimo odprta, ker to preprečuje nastanek plesni. Vendar pa, če ste starš in imate doma majhne otroke, je to lahko nevarno,” je napisala.

Pojasnila je, da so pralni stroji zanimivi majhnim otrokom. “Bili so primeri, ko so otroci zlezli v pralni stroj, zaprli vrata in ostali ujeti,” je opozorila.

Avstralka poudarja, da ni določenega pravila, do kdaj morate biti previdni. Zagotovo pa je to nujno, dokler ni otrok dovolj velik, da razume, da se v pralni stroj ne leze, ali dokler ni prevelik, da bi to lahko storil.

Hunstead opozarja, da so odprti pralni stroji nevarni tudi za hišne ljubljenčke.

V hiši in njeni okolici je več stvari, ki se lahko izkažejo, da so nevarne za otroke. Če opazite, da vašega otroka ni, najprej preverite kraje, kot so bazeni, kadi, vedra ter pralni in pomivalni stroji, svetuje.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.