Aktualno

Na poroki noče otrok, njena sestra bi rada pripeljala sina. Kdo ima prav?

|
Avtor: Mama.Over.Net
poročna torta
Če ženin in nevesta postavita določene zahteve, morata pričakovati, da se lahko nekateri odločijo, da ne bodo prišli. Foto: Profimedia

Poroka je najpomembnejši dan v življenju mnogih žensk. Če želi nevesta, da bo poroka brez otrok, ali se morajo vsi s tem strinjati?

Želja vsake neveste je, da poročni dan mine popolno. Vse niti so običajno v rokah neveste in včasih njene zahteve povzročijo med svati kar nekaj razburjenja.

Na Redditu se je oglasila ženska, katere sestra se bo kmalu poročila. Sestra je sprejela odločitev, povezano s poroko, s katero se ona ne strinja. Zanimalo jo je, kaj o sestrini zahtevi menijo drugi. Sestra na poroki ne želi otrok, ona pa bi rada pripeljala svojega otroka na to njeno poroko, čeprav sestra želi drugače.

Ker nimam nikogar, ki bi pazil na mojega dojenčka, ne bi mogla priti,” je napisala ženska. Dodala je, da bo njen mož med poroko službeno odsoten in da je njen otrok star le en mesec. “Zaradi vsega tega sem jo vprašala, ali bi lahko naredila izjemo.

Sestra je bila nad njenim predlogom ogorčena, ozmerjala jo je z idiotom. Zavrnila je njeno prošnjo in ji očitala, da se vse vrti okoli njenega sina. Sestra ji je svetovala, naj prosi soseda, naj pazi na dojenčka, vendar je avtorica to zavrnila, ker je nova v soseski in se ne bi počutila dobro.

“Nekateri ne bodo prišli. Tudi to je v redu!”

Številni so se odzvali na njen zapis. Ena od komentatork je zapisala, da je zaradi tega, ker jo je prosila za izjemo, ne bi smela tako ozmerjati. Poleg tega sestra avtorici ne bi smela očitati, da se vse vrti okoli njenega sina.

Nekdo drug je komentiral: “Nevesta in ženin postavita pravila, gostje pa se odločijo, ali se bodo pojavili. Vse je v redu!” Podobnega mnenja je bil še nekdo drug: “V redu je, da nevesta in ženin postavita omejitve za svojo poroko. Brez otrok. Brez alkohola. Brez mesa. Kakršno koli! Toda razumeti bi morala, da lahko njihove omejitve ali zahteve imajo posledice. Nekateri ljudje se bodo odločili, da ne bodo prišli. In to je tudi v redu.

Ena komentatorka je podprla mlado mamico: “Seveda se vse vrti okoli tvojega sina. Za to so starši. Ko organiziraš poroko brez otrok, moraš sprejeti, da nekateri ljudje ne bodo mogli priti zaradi svojih otrok.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki