Malček

Na to bodite pozorni, ko kupujete superge

|
Avtor: Mama.Over.Net
otroške superge
Foto: Profimedia

Superge so zelo priljubljene tako med otroci kot najstniki. Pri nakupu se splača biti pozoren na nekaj stvari.

Superge so zelo udobna in moderna obutev, ki je primerna za številne priložnosti. Vendar je treba pri izbiri upoštevati več stvari, da boste z nakupom zadovoljni. Obuvalo se mora ne le prilegati nogi, ampak tudi potrebam tistega, ki ga bo nosil.

Superge iz blaga ali usnjene superge?

Pri izbiri obutve bodite pozorni na material, iz katerega so izdelane. Za pomlad in poletje so bolj primerne superge iz blaga, ki omogočajo večjo zračnost. Jeseni in pozimi se bolje obnesejo usnjene superge. Prožno in mehko usnje se prilagaja obliki otroškega stopala in preprečuje prekomerno potenje.

superge
Foto: Profimedia

Visoki ali nizki model?

Ali boste izbrali klasične nizke superge ali tiste, ki segajo nad gleženj, je odvisno tako od želja in potreb otroka kot od letnega časa. Spomladi in poleti se bodo verjetno bolje izkazali nižji modeli, jeseni in pozimi pa bodo višji modeli nudili boljšo zaščito. Pomembno je, da superge niso preveč trde, da se otrok lahko brez težav giblje.

Superge na vezalke ali ježka?

Pri nakupu upoštevajte, kaj je bolj primerno za vašega otroka. Če si zna samostojno zavezati superge, potem ne oklevajte in izberite klasične superge. Pri mlajših otrocih, ki še niso vešči vezanja vezalk, izberite modele z zapiranjem na ježka.

otroške superge, zavezovanje čevljev
Foto: Profimedia

Kako izbrati pravo velikost otroških superg?

Primerna velikost superg je ključna. Nikar ne kupite otroku večje številke čevlja v upanju, da bodo zdržali dlje. Prevelike superge ne le da niso udobne, lahko celo predstavljajo dodatno tveganje za poškodbe. V prevelikih čevljih se lažje spotaknemo in celo zvijemo gleženj. Napačna velikost čevlja lahko povzroči deformacijo stopala.

Skrbno izmerite otrokovo stopalo od prstov do pete. Zapišite dobljeno mero in jo primerjajte s tabelo velikosti. Dobro bi bilo, če bi pri pomerjanju čevljev med prsti in robom superg ostalo še približno 5 mm prostora.

Udobne superge bi morale biti v omari vsakega otroka. Zaradi množice stilov, barv in vzorcev jih lahko nosijo ob vseh priložnosti. Poleg tega so ti čevlji enostavni za vzdrževanje, saj je večino modelov mogoče enostavno oprati v pralnem stroju.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki