Nosečka

Nosečnice bi morale večkrat poseči po lubenici

|
Avtor: Mama.Over.Net
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lubenica pomaga pri lajšanju zgage, simptomov jutranje slabosti in znakih dehidracije. A ne le to.

V poletnih dneh, ko nam prijajo osvežilna živila, pogosto posežemo po lubenici. Prilega se v sadne solate in različne napitke. Pa ste vedeli, da je še posebej priporočljiva za nosečnice?

Lubenica vsebuje veliko vode, kar pripomore k zmanjševanju zgage. Sadni sladkor v medenici lajša simptome jutranje slabosti in poskrbi za hidracijo telesa. Mineralne snovi lahko pomagajo pri preprečevanju krčev v mišicah v zadnjem trimesečju.

Lubenica vsebuje več likopena kot paradižnik. Likopen je antioksidant, ki ščiti pred nastankom rakavih in kardiovaskularnih bolezni, krepi imunski sistem in nudi naravno notranjo zaščito kože pred škodljivimi UV žarki. Študija, objavljena v The International Journal of Gynecology and Obstetrics, je pokazala, da  uživanje likopena zmanjša tveganje za preeklampsijo do 50 odstotkov.

Znanstveniki so odkrili, da lubenica vsebuje hranila, kot so vitamini A, C in B6 ter kalij in magnezij. Omenjena hranila so pomembna za otrokov vid in razvoj živčnega in imunskega sistema. Kalij je pomemben tudi za nosečnico, saj pomaga pri uravnavanju vode v krvi in tkivih.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki