Aktualno

Obeta se pravcata dogodivščina za najmlajše

|
Avtor: Mama.Over.Net
Na festivalu bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike. Foto: Saša Despot.

Brezplačen dogodek, ki je lani privabil več kot 25.000 ljudi, bo letos še bolj pester in zanimiv.

nedeljo, 2.6.2024, vabljeni v Deželo prijateljev, ki bo združevala dva festivala: Robin HUD festival in Festival za ljubitelje živali. Brezplačen in dobrodelen dogodek boste lahko obiskali v Novi Gorici – mestu vrtnic med 10.00 in 18.00. V primeru slabe vremenske napovedi dogodek prestavljamo na nedeljo, 16. junija.

Na festivalu bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike. Foto: Anže Petkovšek

Dva brezplačna festivala, združena pod imenom Dežela prijateljev, sta že leta 2019 in 2023 Novo Gorico spremenila v raj za otroke in njihove starše. Na travniku pred mestno hišo je mrgolelo ljubiteljev živali, Borov gozdiček pa je oživel in pokal po šivih s pomočjo Robin Hud festivala. 

Festival za ljubitelje živali, kjer se bo junija ponovno predstavila pestra živalska druščina in njihovi odgovorni skrbniki, se bo odvijal na travniku pred mestno palačo, v avli Mestne občine Nova Gorica in na travniku pri avtobusni postaji

Festival za ljubitelje živali

Na festivalu se bodo otroci lahko spoznali s konji, psi, muckami, želvami, kačami, plazilci, pticami, papigami, terapevtskimi živalmi, službenimi živalmi, junaki in mnogimi drugimi. Sodelovali bodo lahko na številnih brezplačnih delavnicah – čisto prvič se bodo med drugim lahko preizkusili v športni disciplini 21. stoletja, imenovani hobbyhorsing

Svojo srečo bodo lahko poskusili v lovu na zaklad, se zabavali v Deželi napihljivih igral, ogledali pa si bodo lahko tudi številne kinološke discipline, med drugimi izjemno prikupen dog dancing oz. ples s psom, in še in še. Vstop na prizorišče je prost.

Tako kot v preteklih letih bo tudi letošnji junij v Novi Gorici v barvah Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali, ki bo potekal v sklopu Dežele prijateljev. Foto: Saša Despot.

Rdeča nit dogodka je odgovorno skrbništvo živali. S festivalom želimo pri Žurnal24.si ozaveščati in krepiti zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, predvsem pa najmlajše poučiti o čudovitem živalskem svetu. 

Festival za ljubitelje živali in festival Robin hood v Novi Gorici, foto: Anže Petkovšek

 Robin HUD festival

Robin HUD festival v organizaciji lokalnega Radia Robin pa se bo odvijal v mestnem parku Borov gozdiček. Najmlajši bodo odkrivali številne pravljične dežele in uživali v pestrem dogajanju na osrednjem odru.

V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala – poleg Festivala za ljubitelje živali še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin, kjer boste spoznali številne pravljične junake in se podali z njimi na pravo pustolovščino. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Dogodek je povsem brezplačen in zato dostopen vsem. Sledite mu lahko TUKAJ

Dogajanje se bo začelo ob 10. uri, ko bodo v sklopu uradnega odprtja festivala zapeli vrtčevski otroci in si izmenjali kamenčke prijateljstva. Sledijo Mladi talenti, osnovnošolski učenci, ki se bodo predstavili z različnimi popevkami in pričarali pravo festivalsko vzdušje. Ob 15:00 nadaljujemo s petjem in nastopom otroškega pevskega zbora POŠ Ledine.

Ne zamudite tudi nastopa energične Tanje Žagar, ob zvokih katere se bomo zavrteli takoj po 15. uri.

Dogajanje na odru se bo zaključilo s predstavo Junaški jelen. Predstava na slikovit način spodbuja ljubezen do okolja. Tekom predstave skupaj spoznamo, kako pomembno je razvrščati odpadke, saj lahko s tem rešimo življenje marsikateremu drevesu, živali in človeku.

OBISKOVALCE BODO ZABAVALI IN NAVDUŠEVALI TUDI V DEŽELAH: 

PEHTINA DEŽELA Z ŽIVIMI ŽIVALICAMI 

GUSARSKA DEŽELA

DEŽELA MAČKA MURIJA

KEKČEVA DEŽELA

SREDNJEVEŠKA DEŽELA

Več o programu v Borovem gozdičku si lahko preberete tukaj. Prisrčno vabljeni, da se nam 2. junija pridružite v Novi Gorici!

Deželo prijateljev podpirajo

GLAVNI POKROVITELJI DOGODKA:

sponzorji dogodka

ZLATI POKROVITELJI DOGODKA:

sponzorji dogodka

POKROVITELJI DOGODKA:

sponzorji dogodka
Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Aktualno

Ideje, kaj brati z otroki

Otroci se radi potopijo v domišljijski svet. Nekatere knjige si v srcih otrok pridobijo posebno mesto in se k njim pogosto vračajo.

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.