Aktualno

Očkova dilema: Na katero stranišče naj peljem hčerko?

|
Avtor: Mama.Over.Net
Včasih se starši znajdemo pred veliko dilemo. Foto: Profimedia
Včasih se starši znajdemo pred veliko dilemo. Foto: Profimedia

Hčerka mora uporabiti stranišče. Na katero stranišče naj jo oče pelje – moško ali žensko? Tako odgovarja strokovnjak.

Brata Andrew Loffa in Michael Colletti sta bila v zabaviščnem parku Disney World, ko sta njuni mali princeski obe imata dve leti dejali, da morata na stranišče. Loffa, radijski voditelj, ki nastopa pod imenom DJ Drewski, je domneval, da se bodo vsi odpravili na moško stranišče. Tako je namreč vedno storil, ko je bil zunaj s svojo hčerko Solar. Medtem je Colletti iskal ženska stranišča. “Rekel sem si: ‘Mike, se šališ?’” je DJ Drewski povedal za TODAY.com. “Mislil sem, da se šali.” Ko moraš iti, moraš iti in ni bilo časa za debato. Zato je vsak oče uporabil svojo rešitev.

Pozneje tistega dne se je DJ Drewski obrnil na TikTok, da bi razrešil debato. V posnetku je pojasnil, da se ne počuti prijetno, če vstopi v žensko stranišče. Colletti, policist v New Jerseyju, je dejal, da svojo hčerko Emmo raje pelje v žensko kopalnico, ker je to čistejša možnost. “Moška soba ni prostor za majhno deklico,” je za TODAY.com dejal Colletti za TODAY.com. Povedal je, da pri tem vedno pred vstopom v stranišče na glas pove, da vstopa, in tako obvesti uporabnice. “Če to storite, je vse v redu,” je prepričani.

@djdrewski

As a “Girl Dad” which restroom are you supoose to use with your toddler DAUGHTER in public places??? #question #girldad #toddlersoftiktok #disney

♬ original sound – DJ Drewski

DJ Drewski po drugi strani pravi, da raje gresta s hčerko za drevo, kot da bi se druga oseba počutila neprijetno. “Žensko stranišče je varen prostor za ženske – in ne želim vdirati v varen prostor,” pravi DJ Drewski. “Eden od komentarjev na TikToku se mi je zares vtisnil v spomin. V njem je pisalo: ‘Spol staršev določa stranišče.‘”

“Če ni dobrega razloga …”

Strokovnjakinja za starševstvo in razvoj mladih Dr. Deborah Gilboa se s tem strinja. “Pa kaj potem, če je moško stranišče malo bolj umazano. Ne domnevamo, da so majhni dečki v nevarnosti zaradi stika z mikrobi iz moškega stranišča,” je poudarila. “In če boste stali pred kabino ali v njej z njo, je v redu.

Seveda obstajajo okoliščine, v katerih mora oče uporabiti žensko stranišče. Veliko moških kopalnic na primer nima miz za previjanje. “Če ni dobrega razloga za uporabo ženskega prostora, se držite moškega stranišča,” pravi Gilboa.

Kako so se odzvali ljudje?

Na objavo DJ Drewskega na TikToku se je odzvalo več tisoč ljudi. “Moj oče me je vodil na moško stranišče in mi naročil, naj zaprem oči, dokler ne pridemo v kabino,” je zapisala ena oseba.

Druga je dodala: “Kot nekdo, ki je v najstniških letih čistil kopalnice, ženske kopalnice NISO bolj čiste. Ure in ure sem čistila ženske sanitarije, moški čistilec pa je moral čakati name, dokler nisem končala.

Med odgovori lahko preberemo tudi:

Oče me je pobiral, jaz pa sem si z glavo pokrivala oči in se zarivala v njegovo ramo, on pa je v moškem stranišču oznanil, da je pripeljal svojo hčerko.

Vsekakor v ženskem stranišču. Najprej se moraš oglasiti: ‘Prihaja oče s hčerko!’

“Spomnim se, da sem se kot otrok počutila zelo čudno, nerodno in neprijetno, ko sem šla z očetom v moške sanitarije, čeprav sem vedela, da sem varna.”

“Oče me je peljal samo tja, kamor je lahko šel. Odlično me je znal pripeljati do kabine, ne da bi slučajno kaj videla.”

“Preprosto naznanite, da vstopate! Dobrodošli ste vi in vaše hčerke! Ne bi si želela, da bi moj mož hodil mimo pisoarjev z najino hčerko.”

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.

Zadnji dodani članki