Izleti

Sankališča tik ob slovenski meji

|
Avtor: A. Š.
sankalisce-ob-meji
Sankališča tik ob meji. Foto: HTZ

Tukaj boste našli tako adrenalinsko strmino kot tudi dolžino proge, ki bo navdušila vse ljubitelje sankanja.

Slovenci smo lahko srečni, saj imamo številna sankališča doma, pa tudi čisto ob slovenski meji. Gorski Kotar, ali kot mu Hrvati radi rečejo “zeleno srce Hrvaške”,  je del Primorsko – goranske županije in predstavlja hribovito gozdnato področje med Karlovcem in Reko tik ob meji s Slovenijo. Med turisti priljubljena destinacija je znana po snežni idili, ki traja vse do konca aprila.

“Kotarski zimski ritem narave je odlična priložnost za aktivne počitnice, avanturistične športe ali preprosto uživanje na snegu. Regija, kjer se srečajo gore in Jadransko morje, je nahaja ob avtocesti, ki povezuje celinsko in obalno Hrvaško. Kljub temu, da je le 30 kilometrov oddaljena od morja, pa je to popolnoma drug svet. Svet narave, gozdov, gora in jezer,” sporočajo s Turistične hrvaške skupnosti.

Kjer ni vlečnice, se boste dodatno razgibali

V srcu Gorskega Kotarja, stran od mestnega vrveža, se nahajajo sankališča, ki nudijo nepozabno doživetje za vse ljubitelje zimske zabave. Nedotaknjena narava ponuja raznolike možnosti za uživanje v zimskih radostih, kjer vsaka od destinacij nosi svoj čar.

Eno od najbolj zanimivih sankališč je “Goranska princesa” v Lokvah. Tukaj boste našli tako adrenalinsko strmino kot tudi dolžino proge, ki bo navdušila vse ljubitelje sankanja. Sankališče je brez vlečnice, a kljub temu nudi vse kar si sankač želi. V bližini sta tudi restavracija in bife.

Petehovac v Delnicah, še ena nadvse zanimiva destinacija, navdušuje obiskovalce s pravo zimsko idilo. Nahaja se med zasneženimi vrhovi Gorskega Kotarja, kar sankališče naredi idealen kraj za pobeg od vsakodnevnega stresa in uživanje v mirnem okolju. Sankališče nima tekočega traku in je brezplačno. V bližini je planinski dom, kjer nudijo okusno domačo hrano in tople napitke.

To sankališče bo navdušilo mlade in stare

Sankališče “Vujnovići” ob Planinskem domu Kamačnik na Vrbovskem bo navdušilo velike in male sankače. Prijetno sankališče nudi izposojo gum za sankanje, v bližini je gostinski objekt, za tiste, ki želijo ostati še kakšen dan pa je na voljo tudi namestitev. Ob sankališču se nahaja mini smučišče, ki je primerno za začetnike in prve zavoje na smučeh.

Na skrajno severozahodnem delu Gorskega Kotarja se nahaja mestece Čabar, kjer boste našli zanimivo sankališče, ki je nastalo na bivšem smučišču Rudnik. Mesto je znano po bogati zgodovini in zanimivi preteklosti. Združite zabavo na snegu z raziskovanjem mesteca Čabar.

Sankališče Gorski sijaj v Gorskem parku Kupjak nudi tekoči trak, ki bo poskrbel, da boste čim prej spet na vrhu sankališča. Ob sankališču je gostinski objekt, ki nudi bogat izbor hrane in pijače, poskrbljeno pa je tudi za parkirišče.

Urejeno sankališče s tekočim trakom

Čelimbaša je še eno izjemno sankališče tik ob meji, ki ga boste našli v mestu Mrkopalj. Urejeno smučišče in sankališče ima tekoči trak, parkirišče, ponudbo hrane in pijače tik ob sankališču. V bližini pa je tudi hostel, ki nudi prenočišče. Gorski Kotar s svojimi raznovrstnimi sankališči ne ponuja le zimske zabave, ampak tudi priložnost za odklop v naravi, sprostitev in razvajanje brbončic s pristno hrvaško kulinariko. Je idealna destinacija za tiste, ki iščejo dozo adrenalina ali pa si preprosto želijo stran od mestnega vrveža.

Na žurnalovi rubriki MAMA najdete še veliko nasvetov za super družinske izlete. Eden od njih je TUKAJ.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki