Nosečka

Sedem stvari, ki jih morate imeti v porodnišnici

|
Avtor: Mama.Over.Net
Nosečnica v porodnem centru
Ko pripravljate torbo za v porodnišnico, ne pozabite na stvari, ki bodo poskrbele za vaše boljše počutje. Foto: Profimedia

Sedem stvari, ki mamicam olajšajo bivanje v porodnišnici. Čeprav niso nujne, bo zaradi njih bivanje lahko prijetnejše.

Mamica treh otrok je delila svoj seznam stvari, ki so nepogrešljive, kadar se odpravljate v porodnišnico. Čeprav te stvari niso nujne, pa bo zaradi njih obisk prijetnejši.

1. Natikači in nogavice

Čeprav se pogosto počutimo smešno, kadar z nogavicami obujemo natikače, pa je to po porodu prav nebeška obutev. “V porodnišnici so mi dali tri pare nogavic, vendar so bili vsi hladni in trdi,” je pojasnila mamica. Poskrbite, da boste imeli s sabo nogavice, ki so vam udobne.

2. Poceni natikači za prhanje

Mamica je zgroženo pomislila, da bi se morala v porodnišnici prhati bosa. Kot popolno rešitev za to je navedla natikače za prhanje, ki jih lahko po uporabi tudi brez težav zavržete.

3. Velika kopalna brisača

Nekako sem si predstavljala, da bodo brisače v porodnišnici puhaste. Niso,” je delila mamica. Tako vsem bodočim mamicam svetuje, naj s seboj vzamejo veliko brisačo. Čeprav bo brisača v torbi zavzela veliko prostora, boste zanjo neizmerno hvaležni.

4. Blazinice za dojenje

Ne boste vedeli, dokler ne bo nastopil pravi čas, ampak številne mame ugotovijo, da jim v prvih dneh in mesecih dojenja uhaja mleko. To težavo lahko preprosto rešite z blazinicami za dojenje, ki so tudi izjemno mehke in udobne.

5. Sušilnik las

Mamica je poudarila, da obstajajo praktični razlogi, zakaj s seboj v porodnišnico vzeti sušilnik las. Porodnišnice namreč niso preveč tople, zaradi česar čakanje po poporodni prhi, da se ti lasje sami posušijo, ni prav nič prijetna izkušnja.

6. Pižama

Mamica je delila, da je za obisk porodnišnice kupila veliko črno spalno srajco brez rokavov. Zaradi velikosti je pižama izjemno udobna, prav tako pa je popolna za stiskanje z novorojenčkom, brez da bi se videli morebitni madeži.

7. Prigrizki

Zakaj se nisem prej zavedala, kako lačna bom po porodu?” se je vprašala mamica. Nikoli ne veste, kdaj boste postali lačni. Mamica zato svetuje, da s seboj vzamete jabolka, oreščke, energijske ploščice ali banane.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki