Aktualno

6 zanimivosti o otrocih, rojenih januarja

|
Avtor: Mama.Over.Net
Deklica odpira darilo
Otroci, rojeni januarja, so prave male zvezdice. Foto: Profimedia

Če se je vaš otrok rodil v tem zimskem času, imate srečo. To kažejo podatki o otrocih, rojenih januarja.

Podatki razkrivajo, da ljudje, rojeni v tem obdobju, radi tekmujejo v športu, se udejstvujejo v znanosti, diši pa jim tudi slava. Ampak, saj to, da prihaja majhna zvezda, ste že vedeli, kajne?

Kaj še pravita znanost in statistika o otrocih, rojenih januarja?

So dobrohotni

Otroci, rojeni sredi zime, imajo drugačen značaj kot poletni dojenčki, je pokazala raziskava iz leta 2014. Izkazalo se je tudi, da so zimski dojenčki manj razdražljivi kot njihovi vrstniki.

So športniki

Raziskava, ki so jo opravili v Avstraliji, je pokazala, da je veliko športnikov rojenih pozimi. Kar 33 odstotkov igralcev v avstralski nogometni ligi je rojenih januarja. “Če ste rojeni januarja, imate skoraj 12-mesečno prednost v smislu rasti kot vaši vrstniki, rojeni ob koncu leta,” je pojasnil soavtor študije Adrian Barnett z Univerze v Queenslandu.

Obstaja velika verjetnost, da bodo zdravniki

Raziskovalci, ki so pregledali statistične podatke, so prišli do zaključka, da imajo ti otroci večjo možnost, da bodo postali zdravniki splošne medicine.

Slava jim ni tuja

Raziskava, objavljena v Journal of Social Science, je pokazala, da je veliko zvezdnikov rojenih v astrološkem znamenju vodnarja, kar pomeni, da so rojeni med 20. januarjem in 18. februarjem.

Kozorogi ali vodnarji

Januarski otroci so astrološko gledano kozorogi ali vodnarji. Za rojene v znamenju kozoroga pravijo, da so romantične, praktične stare duše. Otroci, rojeni pozneje v januarju, pa naj bi bili misleci, ki radi pomagajo drugim.

Velika izbira rojstnodnevnih daril

Po praznikih trgovine običajno ponujajo popuste. Januarski otroci si lahko tako obetajo več daril. Ker praznovanje pride na vrsto po praznikih, je to še en dober razlog, da se družina spet zbere in praznuje.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki