Starši

Kakšen oče ste glede na vaše astrološko znamenje

|
Avtor: Mama.Over.Net
Oče se igra z otrokoma
Foto: Profimedia

Ste kdaj pomislili, kaj o vas kot očetu pove vaš horoskop? Vsako znamenje se lahko pohvali z nečim.

Starši se velikokrat sprašujemo, ali dajemo vse od sebe v vlogi staršev. Ali bomo lahko rekli, da nam je na področju vzgoje uspelo? Na določene stvari nimamo vpliva. Ima mogoče tudi naše astrološko znamenje kakšen vpliv pri tem?

Če verjamete v horoskop ali ne, boste v tem, kaj horoskop pove o očkih, zagotovo našli kaj zanimivega.

horoskop
Foto: Profimedia

Oven

To je zelo resno znamenje in kadar se resno zaveže nečemu, gre s polno paro naprej. Oven je lahko odličen družinski človek, ki bo otroke spodbujal k sanjarjenju in domišljiji ter jih nasmejal do solz. Ovni po naravi pogosto čutijo potrebo po nadzoru in upravljanju vsega, kar se dogaja okoli njih. Otroci pri tem niso izjema. Potrpežljivost ni močna stran očeta ovna, zato morajo delati na tem, še posebej, ko so otroci mlajši.

Bik

Lastnost, s katero bi lahko označili očeta bika, je potrpežljivost. Gre za vrlino, ki jo otroci resnično potrebujejo. Biki so znani po umirjenosti, poleg tega izstopajo tudi zaradi svoje sposobnosti, da ostanejo prizemljeni. To, da so včasih trmasti, jih spodbuja, da so neomajni in strastni do svoje družine. Je zanesljivo znamenje, ki bo za svoje otroke naredilo vse. Lahko bi rekli, da so naravno nadarjeni za vlogo očeta.

Dvojčka
Očetje, rojeni v znamenju dvojčka, lahko pogosto kot očetje pokažejo dva obraza. Lahko so mirni in sočutni, se igrajo in zabavajo. Po drugi strani pa se lahko zaprejo med svoje štiri stene in delajo na projektu, ki jih bo od otrok odpeljal za več ur.

Oče in sin se igrata
Foto: Profimedia

Rak
Rojeni v znamenju roka so lahko včasih precej naporni, a kot očetje so izjemno nežni in pozorni. Vodijo jih čustva. Gre za tisto vrsto očkov, ki jokajo (če ne navzven, pa zagotovo znotraj), ko otrok joka. Čeprav ni kot očka rak najbolje »opremljen«, da bi otroka naučil samotolažbe in pomiritve, se bo kot očka potrudil in pokazal, kako zelo ima rad svoje otroke.

Lev
Trmasti, da ne bi mogli biti bolj. Ampak očka Lev je eden tistih, ki nikoli ne pozabi biti igriv in se s svojimi malčki lahko igra v neskončnost. Čeprav so zaradi trme včasih nepopustljivi, jim ta lastnost zelo prav pride pri discipliniranju otrok.

Devica
Odločni, samozavestni in trmasti očki device vsekakor ne ‘nasedajo’ na to, da ugodijo vsaki želji svojih malčkov. Medtem ko so to zelo ljubeči očetje, ki svojim otrokom želijo le najboljše, zahtevajo red in disciplin. Od svojih otrok veliko pričakujejo. Opomniti jih je treba, da privajanje na red in disciplino zahteva svoj čas.

Tehtnica
Tehtnice so odlični očetje, še posebej, če imajo več otrok, večinoma zato, ker v njih tli želja po tem, da vse naredijo pravično in kakor je treba. Njihova pravičnost je tista, zaradi česar se stvari v njihovem svetu premikajo naprej. Seveda pa je prav ta želja po ohranjanju ravnotežja tista, zaradi katere lahko postanejo neodločni.

Škorpijon
Škorpijoni so lahko zelo intenzivni, precej resni in včasih prestrogi. Njihova dobra stran je radovednost. Želijo izvedeti vse, kar je treba vedeti o svojih otrocih, pa čeprav delujejo nekoliko skrivnostni in zaprti.

Oče in hči plezata
Foto: Profimedia

Strelec
Strelci so zabavni in pustolovskega duha. Obenem so zelo strastni in lahko se zgodi, da imajo težave s tem, da se zavežejo nečemu. Če so preveč zadržani, lahko postanejo nemirni in razburjeni.

Kozorog
Očetje, rojeni v tem znamenju, so precej odločni. Radi načrtujejo različne dejavnosti za svoje otroke in uživajo v očetovski vlogi. Pomembna jim je zanesljivost in bodo otroke naučili, da jo vedno spoštujejo. Po drugi strani lahko, čeprav so iskreni in polni ljubezni, v želji, da bi bili najboljši očetje, pretiravajo in s tem razvadijo svoje otroke.

Vodnar
Vodnarji hodijo skozi življenje v svojem ritmu, kar lahko predstavlja težavo za otroke, ki potrebujejo rutino. Otroke bo spodbujal k raziskovanju, ustvarjalnosti in domišljiji ter umetniškemu in svobodnemu izražanju.

Ribi
Med lastnosti očkov, rojenih v znamenju rib, so čustvenost, sočutje in radodarnost. So tudi umetniške duše. Po drugi strani pa hitro lahko postanejo nerazpoloženi in se težko dlje časa osredotočijo na eno stvar.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki