fbpx
Družinski odnosi

Žalostna mama: “Sin se oddaljuje, vedno je pri snahinih starših”

Objavljeno: 20. oktobra, 2024 Avtor: Mama.Over.Net
zaskrbljena moški in ženska

Mami se zdi, da počasi izgublja stik s sinom, ki vse konce tedna preživlja pri ženinih starših. Kako naj situacijo obrne sebi v prid?

Mama se je znašla v situaciji, ki je ni pričakovala. Z možem živita v bližini sina in njegove žene, medtem ko so snahini starši slabo uro stran. Sin z ženo vse konce tedna preživi pri snahinih starših, zato ima mama občutek, da se sin oddaljuje od njiju z možem. “S snaho nimam težav. Nimava velikih konfliktov,” je povedala svetovalki, na katero se je obrnila po pomoč. “Težava je v tem, da sina vidim enkrat, morda dvakrat na mesec. Veliko pogosteje ga videvajo snahini starši, kjer je vsak konec tedna. Veliko sva vlagala v družino, zdaj pa kot da naju pozablja in kot da je v njegovem življenju vse manj prostora zame in moža. Moj mož o tem ne govori, a ga poznam in vem, da ga to moti, da ga ta situacija čustveno globoko prizadene,” se je zaupala nesrečna mama.

Boji se, da bo po prihodu vnukov vse skupaj še slabše. Sprašuje se, ali bo za njiju z možem sploh prostor v vnukovem ali vnukinjinem življenju. “Nočem biti razdiralna tašča, a tudi nočem stati ob strani in gledati, kako počasi izgubljam sina,” pravi obupana mama.

Najprej pogovor

Svetovalka portala mojevrijeme.hr ji je predlagala, naj se s sinom pogovori, saj ta najbrž niti ne ve, da se starša tako počutita. “Poskusite izraziti svoja čustva mirno, brez obtoževanja in poslušajte, kaj ima povedati. Ne zavrzite njegove razlage a priori, ampak se postavite v njegov položaj in ga poslušajte,” je svetovala.

Prihod vnuka ali vnukinje je trenutek, ko morata z možem sinu in snahi pokazati, da sta jima na voljo, če ju potrebujeta. “Bodite prisotni, ne vsiljivi. Bodite koristni, vendar na način, ki ustreza vašemu sinu in snahi. Rezultat ne bo izostal,” je prepričana.

Odsvetovala pa ji je kakršnokoli pritiskanje na sina, naj izbira med svojimi ali ženinimi starši. Zavedati se je treba, da se družinska dinamika skozi čas spreminja in da življenje običajno stvari postavi na svoje mesto.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net