Dojenček

“Hčeri je brez mojega dovoljenja preluknjala ušesa”

|
Avtor: A. Š.
dojencek-z-uhani
Dojenčica z uhani, fotografija je simbolična. Foto: Profimedia

Ena od mamic je na omrežju Reddit izpostavila svojo izkušnjo s taščo, ki je njeni dojenčici brez dovoljenja preluknjala ušesa.

Pojasnila je, da je svojo šestmesečno hčer pustila v varstvu pri tašči. Ta je v tem času otroku dala uhane. 32-letnica je pojasnila, da izhaja njen mož iz kulture, kjer je luknjanje ušes dojenčkom nekaj običajnega, a ona v to ni privolila. Svoji tašči je pred incidentom jasno povedala, da tega ne bo dovolila, dokler njena hči ne bo dovolj stara.

Ko je prišla po otroka: šok

Ko pa je za konec tedna pustila svojo hčer pri tašči, je bila po vrnitvi šokirana, saj jo je dojenček pričakal z uhani. “Odločila se je, da bo preluknjala ušesa brez moje vednosti ali soglasja,” je zapisala.

Ker je dojenčica jokala od bolečine, jo je zaskrbljena mamica odpeljala k zdravniku. Ta ji je uhane odstranil, saj so otroka motili. 

Mamica je na socialnih omrežjih povedala, da se je odločila ukrepati. Tašči je prepovedala, da skrbi sama za otroka, dokler ne bo hči dovolj stara, da bo lahko sama odločala o takšnih dejanjih. Kazen pa vključuje vse člane na očetovi strani družine, otroka daje v varstvo le svakinji, ki se je strinjala z mamico. 

“Iz muhe delaš slona”

Mamico boli tudi to, da je njen mož sicer na njeni strani, a jo je poskušal pomiriti. Očital naj bi ji, da dela iz muhe slona. 

Po objavi na Redditu so se bralci hitro postavili na stran mamice, eden od komentarjev je bil: “Vaša tašča je v nasprotju z vašimi izrecnimi željami spremenila telo vašega otroka. Misli, da ima enake pravice pri odločitvah o vašem otroku, kot starši. Vaš mož mora to obravnavati bolj resno, ker gre za veliko stvar.”

Reddit je družabno spletno mesto z novicami in razpravami, ki je postala zelo priljubljena destinacija na internetu. Reddit je postal središče spletnih skupnosti in razprav.

Bi vedeli, kaj storiti, če se začne otrok dušiti s koščkom hrane? Preverite TUKAJ.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki