fbpx
Prosti čas

Lahka torta z grškim jogurtom in hrustljavo osnovo

Objavljeno: 12. novembra, 2024 Avtor: Mama.Over.Net
torta z grškim jogurtom, jagodami in malinami
Postopek priprave je kratek in preprost. Foto: Profimedia

Če imate že nekaj dni v hladilniku grški jogurt, pa bi radi z njim naredili nekaj drugačnega, ga lahko uporabite za pripravo torte.

Postopek priprave je kratek in preprost. Potrebujete le nekaj sestavin, možnosti serviranja pa so neskončne.

Za preliv uporabite sadje, ki vam je všeč. Ne boste zgrešili, če boste izbrali maline ali borovnice.

Sestavine:

500 ml grškega jogurta

100 g sladkorja

ščepec soli

2 jajci

2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta

1 žlica koruznega škroba

graham krekerji (približno 10 kosov)

3 žlice mandljevega mleka

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni model premera 18 ali 20 cm obložimo s peki papirjem ali ga dobro namastimo.

Graham krekerje grobo zmeljemo in zmešamo z mandljevim mlekom. Zmes enakomerno razporedite po dnu modela.

Jajca zmešajte s sladkorjem. Dodajte jogurt in vanilijo. Na koncu v gladko puhasto zmes dodajte ščepec soli in koruznega škroba. Prelijete po pripravljeni podlagi in zgladite.

Pecite 30 do 40 minut.

Ko se ohladi, prelijte z izbranim sadjem.

Pred rezanjem naj počiva ​​vsaj dve uri v hladilniku.

Dober tek!

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Mama.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Registracija

Povezani članki

Zadnji dodani članki

Mama.Over.Net