Lahka torta z grškim jogurtom in hrustljavo osnovo
Če imate že nekaj dni v hladilniku grški jogurt, pa bi radi z njim naredili nekaj drugačnega, ga lahko uporabite za pripravo torte.
Postopek priprave je kratek in preprost. Potrebujete le nekaj sestavin, možnosti serviranja pa so neskončne.
Za preliv uporabite sadje, ki vam je všeč. Ne boste zgrešili, če boste izbrali maline ali borovnice.
Sestavine:
500 ml grškega jogurta
100 g sladkorja
ščepec soli
2 jajci
2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
1 žlica koruznega škroba
graham krekerji (približno 10 kosov)
3 žlice mandljevega mleka
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni model premera 18 ali 20 cm obložimo s peki papirjem ali ga dobro namastimo.
Graham krekerje grobo zmeljemo in zmešamo z mandljevim mlekom. Zmes enakomerno razporedite po dnu modela.
Jajca zmešajte s sladkorjem. Dodajte jogurt in vanilijo. Na koncu v gladko puhasto zmes dodajte ščepec soli in koruznega škroba. Prelijete po pripravljeni podlagi in zgladite.
Pecite 30 do 40 minut.
Ko se ohladi, prelijte z izbranim sadjem.
Pred rezanjem naj počiva vsaj dve uri v hladilniku.
Dober tek!