Aktualno

Preverite, katera počitniška varstva v Ljubljani so sofinancirana

|
Avtor: Mama.Over.Net
Na Mestni občini Ljubljana tudi letos med poletnimi počitnicami ponujajo nabor sofinanciranih počitniških programov, ki so namenjeni učencem od 1. do 5. razreda osnovne šole. Foto: Profimedia

Na Mestni občini Ljubljana tudi letos med poletnimi počitnicami ponujajo nabor sofinanciranih počitniških programov, ki so namenjeni učencem od 1. do 5. razreda osnovne šole.

Z junijem se začnejo dopusti, ko se večina družin odpravi na morje ali si privošči katere druge vrste oddih. Obenem se s koncem junija za predšolske otroke in šolarje konca tudi šolsko leto, ko so od šolskih obveznosti prosti do začetka septembra. To mnogim staršem predstavlja stres, saj jim morajo za čas, ko so v službo, poiskati varstvo oziroma aktivnost. Ena izmed možnosti so organizirana počitniška varstva, ki pa finančno niso vedno dosegljiva vsem.

Otroci na sprehodu po gozdu. Foto: Profimedia.

Naproti so jim prišli na Mestni občini Ljubljana, kjer so sporočili veselo novico, da bodo na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje programov varstva otrok med počitnicami v letošnjem letu sofinancirali 16 programov poletnega počitniškega varstva. Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici).

V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna. Ne glede na višino navedenega prispevka na udeleženca v posameznem programu pa je iz tabele izvajalcev razvidno, koliko mest je na voljo za socialno ogrožene otroke. Zanje je varstvo v celoti brezplačno. Za dodatne informacije glede programov in prijav se lahko obrnete neposredno na izvajalce, pišejo na Mestni občini Ljubljana.

Prijave

Seznam izvajalcev sofinanciranega počitniškega varstva najdete TUKAJ. Izvajalci bodo z zbiranjem prijav otrok začeli vsi hkrati, in sicer v torek, 7. maja 2024, ob 7. uri. Prijave bodo potekale izključno preko spletnih strani izvajalcev. Ker so mesta v subvencioniranem varstvu hitro zasedena, svetujemo, da ste na razpise pozorni.


Nagradni kviz: za zdravje nosečke in njenega dojenčka

V nosečnosti ni lepše novice kot slišati, da je z nerojenim detecem vse v redu. Skrb za zdrav in pravilen razvoj ploda gre z roko v roki s skrbjo zase. Da boste nosečnice res sproščene in se bo vaš dojenček, ki ga nosite pod srcem, razvijal optimalno, vam v nagradnem kvizu PreMama Duo podarjamo pet popolnih paketov!

BOGATO BOMO OBDARILI 5 NOSEČNIC S SELECTBOX NEGO V SPA CENTRU IN Z MESEČNIM PAKIRANJEM PREMAMA DUO IZDELKOV.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki