Družinski odnosi

Tolikokrat se par skrega v prvem letu otrokovega življenja

|
Avtor: Mama.Over.Net
prepir mladega para
Foto: Profimedia

Anketa, v kateri je odgovarjalo 2.000 ljudi, je pokazala, da se mladi starši v prvem letu otrokovega življenja sprejo tudi do sedemkrat dnevno.

Obdobje po rojstvu otroka je naporno iz več vidikov. Vse, kar rojstvo prinese s seboj, vpliva tudi na odnos med partnerjema. Raziskava, ki so jo opravili pri Channel Mum in The Baby Show, je pokazal, da partnerski odnos po rojstvu otroka trpi in da pride med partnerjema do prepira tudi do 2.500-krat.

Raziskava je zajela 2.000 staršev. Izkazalo se je, da se največkrat prepirajo okoli tega, kdo je najbolj ali bolj utrujen, kdo je na vrsti za vstajanje naslednjo noč. Približno 16 odstotkov parov se prepira tudi glede pomanjkanja spolnosti. Sedemnajst odstotkov jih je dejalo, da v prvem letu otrokovega življenja čutijo pomanjkanje ljubezni s strani partnerja, 12 odstotkov pa jih je navedlo, da do prepirov pride, ko eden od partnerjev pozove k spolnosti.

Preostali vzroki za prepir so opravljanje gospodinjskih obveznosti, kar vključuje hranjenje in menjavanje plenic in oblačil. Sprejo se tudi zaradi tega, kdaj in kako pogosto bi moral otrok jesti in piti tekočino, pa tudi glede tega, ali pustiti otroka jokati in kako dolgo.

Petina se jih razide v prvem letu po rojstvu

Kot navaja Parents, pri petini parov pride do razhoda v prvem letu otrokovega življenja. Voditeljica oddaje The Baby Show, Zoë Bonser je dejala, da je “srce parajoče, koliko parov se razide v prvih 12 mesecih življenja, ko bi morali živeti enega najbolj vznemirljivih obdobij v njihovem življenju. Čeprav je to čudovito obdobje, je brez dvoma stresno, saj pride do spremembe v vzorcih spanja, rutine in odgovornosti, pa tudi privajanja na tretjo osebo v domu, ki potrebuje vašo stalno skrb in pozornost“.

Izkazalo se je tudi, da šest od desetih staršev ni pripravljenih na prihod otroka in spremembe, ki jih bo to prineslo v njihovo življenje. Zanimiv je tudi rezultat, ki pravi, da tretjina parov lahko preživi pet dni zapored, ne da bi govorili s svojim partnerjem. Več kot petina staršev je navedla, da se jim je težko privaditi na to, da imajo manj denarja na razpolago, kot so ga imeli pred rojstvom otroka.

Šokanten je tudi podatek, da več kot 25 odstotkov vprašanih navaja pomanjkanje bližine v odnosu s partnerjem po rojstvu otroka.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki