Aktualno

“Vedela sem, da tvegam, a sem hotela biti mama”

|
Avtor: B. P.
nosečnica sedi na postelji
Želja po otroku je bila tako močna, da se je odločila tvegati. Foto: Profimedia

Primer 36-letne ženske je prvi v Italiji in šele četrti na svetu. Na svet sta privekala dvojčka.

36-letna ženska se je rodila samo s polovico srca. Odločena je bila, da želi postati mama, kljub temu da so bile možnosti za to zelo majhne. Pred nekaj dnevi je v rimski bolnišnici rodila dvojčka. Pravi mali čudež.

Gre za prvi takšen primer v Italiji in šele četrti na svetu, poroča italijanska agencija ANSA.

Zahvaljujoč odločnosti 36-letne ženske in naporom specialistov iz rimske pediatrične bolnišnice, katerih pacientka je bila 36-letnica že od otroštva, in bolnišnice Gemelli, so nosečnost uspešno pripeljali do konca.

Ultrazvok dvojčkov
Dvojčki, ultrazvok. (Fotografije je simbolična: Profimedia)

Zdravniki so morali opraviti carski rez. Mama in dvojčka, fantek in deklica, se počutijo dobro.

Vedela sem, da veliko tvegam, ker imam samo polovico srca, ampak hotel sem postati mama,” je povedala. “Rojstvo dvojčkov težko opišem z besedami.

V Ljubljani na svet prijokali četverčki

O pravem malem čudežu so sredi januarja poročali tudi iz ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra. V ljubljanski porodnišnici so se rodili četverčki. Četverčki se rodijo na približno enega od 500.000 porodov. V tem primeru je šlo za spontano zanositev, kar je še toliko bolj redko, so takrat sporočili iz UKC Ljubljana

Štirje dečki so na svet prišli s carskim rezom v 31. tednu nosečnosti; Matej je ob rojstvu tehtal 1.450 gramov, Luka 1.030, Marko 1.420 in Jovan 1.280 gramov. .

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki