Malček

Kako hitro se otroci naveličajo novih igrač?

|
Avtor: Mama.Over.Net
Fantek se igra z avtomobilčki
Večina otrok se novih igračk naveliča že prej kot v mesecu dni. Foto: Profimedia

Raziskava je pokazala, da imajo otroci v povprečju štiri igrače, s katerimi se nikoli niso igrali.

Otroci se, sodeč po rezultatih raziskave, v najboljšem primeru v približno mesecu dni skoraj popolnoma naveličajo novih igračk. Večina otrok pa se novih igračk naveliča že prej.

The British Heart Foundation (fundacija za srce) je razkrila, da 28 odstotkov staršev iz Velike Britanije “priznava, da pogosto zavržejo igrače v popolnem stanju“, poroča Yahoo News. Povprečen otrok izgubi zanimanje za igračko v samo 35 dneh. “Petina staršev je dejala, da je njihov otrok izgubil zanimanje po 11 urah igre, medtem ko jih je 8 odstotkov dejalo, da se je otrok nove igračke naveličal v manj kot eni uri.

Na ta trend morda delno vpliva dejstvo, da otroci pogosteje uporabljajo zaslone in tablice za zabavo ter manj igrač. Rezultati raziskave so odličen opomin o pomembnosti premišljenega izbora igrač in izogibanja impulzivnim nakupom, ki bi kmalu končali na smetišču.

Deklica se igra z igračo.
Igrače je treba kupovati premišljeno. Foto: Profimedia

Uporabne igrače pristanejo v smeteh

Veliko novih igračk konča v smeteh! Čeprav gre za rezultate, ki veljajo za Veliko Britanijo, obstaja velika verjetnost, da je tako v celotnem zahodnem svetu. To ne pomeni samo, da zapravljamo denar za igrače, s katerimi se otroci ne bodo igrali, temveč da veliko popolnoma uporabnih igrač konča v smeteh!

Njihova raziskava je pokazala, da imajo otroci “v povprečju štiri igrače, s katerimi se nikoli niso niti igrali – kar bi lahko pomenilo kar 162 milijonov neizkoriščenih igrač v Veliki Britaniji“.

Britanska fundacija spodbuja starše, da se pridružijo projektu “Amnestija igrač” in podarijo neželene igrače v dobrodelne namene. Hkrati upajo, da bodo starši bolj premišljeno razmislili, kje končajo njihove malo rabljene ali celo neizkoriščene igrače. Namesto kupovanja novih igrač priporočajo obisk krajev, kjer se bodo otroci učili in ustvarjali spomine. Denar, ki ga porabili za igrače, pa usmeriti v nekaj, kar bo koristilo vsem na dolgi rok.

Kako dobro poznate prehranska dopolnila za otroke? Rešite kviz!

Čakajo vas tudi nagrade.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

--

Zadnji dodani članki