Nosečka

Bila je v osmem mesecu nosečnosti, pa se ji ni skoraj nič poznalo

|
Avtor: Mama.Over.Net
nosečnica
Nemogoče je napovedati, kdaj se bo pri posamezni nosečnici začel poznati nosečniški trebuh. Foto: Profimedia

Kljub nosečnosti je njen trebuh ostal raven. Po osmih mesecih jo je začelo skrbeti, da je z otrokom kaj narobe.

Nekatere ženske, ko izvedo, da so noseče, najprej pomislijo na vse telesne spremembe, ki jih bodo doletele. Mnoge pa se tudi sprašujejo, kako velik bo njihov nosečniški trebuh.

Vsako žensko telo je drugačno, zato je težko predvideti, kdaj se bo nosečniški trebušček začel poznati. Nekatere nosečnice kljub zdravi nosečnici nimajo velikega trebuha.

Ena izmed takšnih je tudi mamica Nikki Salazar, ki je na družbenem omrežju TikTok delila, kako je bila videti njena nosečnost iz meseca v mesec. A najbolj zanimivo je to, da je bil njen trebuh ves čas komaj viden.

Zaradi majhnega trebuha jo je začelo skrbeti

Na enem od posnetkov se Salazar odpravi na ultrazvok, z napisom pa pojasni, da se ji je sprva zdelo popolnoma običajno, da nima velikega trebuha, saj je bila noseča le nekaj mesecev. Soočala se je  tudi s slabostjo, kar je med nosečnostjo pogosto.

Kmalu je minilo že šest mesecev, mamica pa še vedno ni imela trebuha, kakor večina ostalih bodočih mamic v istem obdobju. “V sedmem mesecu nihče niti ni vedel, da sem noseča,” je dejala. Po osmih mesecih pa jo je majhen nosečniški trebuh že začel skrbeti, a na srečo so ji zdravniki zagotovili, da je njen otrok popolnoma zdrav. “Zdravniki so rekli, da imam zelo veliko maternico in da je dojenček obrnjen proti meni,” je dejala mamica za Newsweek. “Ima veliko prostora, zato se moj trebuh zdi veliko manjši,” je še dodala.

Najprej je bilo res čudno, saj se nisem počutila noseča. Kasneje pa sem se počutila resnično noseča, čeprav nisem imela trebuha.” Kljub ravnemu trebuhu se je soočala z običajnimi simptomi nosečnosti. Dodala je tudi, da se je v zadnjih nekaj tednih počutila izjemno težko in napihnjeno. Bolj kot se je bližal porod, več težav je imela s hojo.

Nosečnost se je končala z rojstvom zdravega sina. Nikki pa ima občutek, da je zaradi majhnega nosečniškega trebuščka zamudila del nosečniške izkušnje.

Skrivna nosečnost

Obstajajo tudi primeri, ko ženska do samega poroda ne ve, da je noseča. To se imenuje skrivna nosečnost in ostane neodkrita do polovice gestacijskega obdobja ali celo do poroda. Tovrstne nosečnosti so sicer izjemno redke, pojavi se pri eni od vsakih 7225 nosečnosti.

Zakaj imajo nekatere nosečnice raven trebuh?

Za raven nosečniški trebuh je vrsta razlogov. Velikokrat je to odvisno od teže in oblike ženskega telesa. Majhen nosečniški trebuh pa lahko v nekaterih primerih pomeni, da otrok ne raste tako, kot bi moral, zaradi česar je pomembno, da ženske hodijo na redne preglede.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Nosečka

Kaj je sluzni čep?

Sluzni čep najpogosteje izpade sam od sebe, lahko pa je tudi znak za začetek poroda. Na kaj vse morate biti pozorni?

Zadnji dodani članki

Družinski odnosi

Preproste ideje za zabaven zmenek

Zabavnih in preprostih idej za zmenke ni najlažje najti, ko poskušate usklajevati delovne obremenitve, urnike … Tu je nekaj idej.