Malček

Nutricionistka razkrila, katerih sladkarij ne bi nikoli dala svojemu otroku

|
Avtor: Mama.Over.Net
Nutricionistka pravi, da otroku ne bi nikoli dala izdelkov s temi barvili.
Nutricionistka pravi, da otroku ne bi nikoli dala izdelkov z določenimi barvili. Foto: Profimedia

Določene sladkarije lahko otroka naredijo bolj agresivnega in ostanejo v njegovem telesu še dva dni.

Splošno znano je, da otroci obožujejo sladkarije, a nekatere so zanje izjemno škodljive. Tako je nutricionistka Karin na svojem Instagram profilu opozorila, da otrokom nikakor ne dajajte bombonov M&M’s. Čeprav so zaradi svetlih barv in pametnega oglaševanja bomboni M&M’s izjemno priljubljeni pri otrocih, so to po njenem mnenju najslabše sladkarije, ki jih lahko otroci jedo.

Razlog za to tiči v njihovi vsebnosti barvil, saj vsebujejo kar devet različnih vrst barvil za živila. Opozorila je, naj se starši izogibajo tem bombonom, saj “lahko povzročijo hiperaktivnost, alergije, agresivnost ter motnje pri učenju”.

“Tudi v majhni količini ostanejo v vašem telesu od 24 do 48 ur.”

Rdeča, modra in rumena barva

“Gre za bombone M&M’s, ki imajo devet različnih vrst barvil za živila, rdečo, modro in rumeno,” je nadaljevala Karin. “Polovica jih v veliko državah po svetu sploh ni zakonitih, kar je upravičeno.”

Ravno zaradi vsebnosti barvil je Karin opozorila starše, naj svojim otrokom ne dajejo omenjenih bombonov in se raje odločijo za boljšo izbiro. Na posnetku je pokazala tudi, kako rdečo barvilo za živila vpliva na človeško telo. Strokovnjaki namreč menijo, da je povezano z alergijami, migrenami ter duševnimi motnjami pri otrocih, pojasnjuje.

Pravi, da je rdeče barvilo 40 eno izmed najslabših umetnih barvil. Poleg rumenega barvila 4 in 6 je to eno najpogosteje uporabljenih barvil v živilih. Zaradi slabega vpliva na telo pa želijo pristojni zmanjšati njihovo uporabo.

Na posnetku se Karin sprašuje, kako je možno, da so ta barvila še naprej dovoljenja v ZDA, a dodaja, da ni ravno presenečena. “Otroke privlačijo barve in prikupno oglaševanje. Vendar ali je to res zadosten razlog, da naš otrok uživa nekaj, kar bo le škodovalo njegovemu zdravju?” je še zaključila.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki