Šolar

Neverjetno: malčka pustila zaklenjenega v avtu in šla smučat

|
Avtor: A. Š.
Smučišče v italiji
Smučišče v Italiji. Foto: Profimedia

Policisti iz Italijanskega Trenta so našli paničnega in objokanega štiriletnika, ki je bil zaklenjen v avtu. 

Dogodek se je zgodil v kraju Castello Tesino, na parkirišču pred smučiščem. Kot je za italijanske medije pojasnil karabinjer Borgo Rocco Orsini, so otroka našli v začetku prejšnjega tedna okoli 10. ure zjutraj.

Terensko vozilo s češko registrsko tablico je bilo parkirano na parkirišči pred objekti letovišča. V njem je bil malček, ki se je zbudil sam v avtu in zato obupano jokal. Po incidentu se je malček dobro počutil, saj ni bil v avtu sam niti eno uro. Ob pogledu na karabinjerje se je otrok takoj umiril. Ker je bil avto zaklenjen in je bilo z malčkom vse v redu, niso razbili okna, ampak poiskali njegovo mamo, ki se je medtem zabavala na smučišču.

Otrok zaklenjen v avtu, ona se ne javlja

Najprej so izsledili njeno telefonsko številko, a se na klice ni javljala. Zato so sprožili sporočila prek zvočnikov vlečnice, na koncu so jo iskali še na obračališčih v okolici.

Štiridesetletna mati je pojasnila, da je otroka pustila v avtu s svojim 13-letnim sinom. Ta se je naveličal čakanja in odšel na sneg ter malčka pustil samega. Žensko so prijavili zaradi kaznivega dejanja zapustitve otroka. 

Čeprav je puščanje otroka samega v avtu lahko poleti hitro usodno, se otrok nikoli in pod nobenimi pogoji ne pušča samega v avtu. Niti ob normalnih temperaturah in niti “za hip”. Do nesreče pride lahko zelo hitro, tudi če se otrok le igra z avtom ali poskuša priti vanj, saj avtomobili niso igrače. Tragično zgodbo takšnega primera lahko preberete TUKAJ

Preberite še, kako pravilno pripeti otroka v avtu.

Imena za punčke
Imena za fantke

Povezani članki

Zadnji dodani članki