Recept: pečene polnjene bučke

Te dni smo objavili že nekaj slastnih receptov z bučkami. Tokrat dodajamo recept, ki vključuje tudi meso – gre pa za pravo gurmansko poslastico.
Sestavine
4 srednje velike bučke
500 g mletega mešanega mesa, lahko pa tudi samo goveje mleto meso.
1 sesekljana bela čebula
4 sesekljani stroki česna
200 ml paradižnikove bio omake
50 g naribane mozzarelle
1 žlica sveže nasesekljane bazilike
1 žlica olja
sol po okusu
Priprava
Pečico segrejte na 190 °C
Bučke prerežite kot vidite na fotografiji in iz notranjost z žličko izdolbite, da nastane prostor za polnilo. Ostanek bučke nasekljajte in vključite v nadev.
Na olju popražite čebulo in česen, da postaneta mehka in se rahlo obarvata. Dodate meso, začinite s soljo in poprom ter pražite, dokler ni skoraj pečeno.
Vmešajte nasekljano bučko, peteršilj in paradižnikovo omako in skupaj pražite še nekaj minut.
S to maso napolni izdolbene bučke, po vrhu potresite naribano mozzarello.
Položite polnjene bučke v obložen pekač in pokrijte s folijo. Pecite približno 30 minut, nato odstranite folijo in pecite še 5–10 minut. Pazite pri postrezbi otrokom, saj bo sredina zelo pekla, nato počakajte, da se rahlo ohladijo in niso vrele.
Ob bučkah lahko v pekaču spečete češnjeve paradižnike za dekoracijo in poln okus.
Pa dober tek!
Preberite še: Muffini z bučkami po italijansko